Шукайте своє в списку! Ці прізвища означають, що ви належите до непереможного роду скіфів і сарматів

Є такі українські прізвища, які означають, що ваші предки були вихідцями з роду скіфів і сарматів. Розповідаємо, які родові імена вказують на те, що предки були прямими нащадками кочівників, передають Патріоти України.

Які прізвища вказують на скіфське й сарматське походження

На своєму youtube-каналі доктор географічних наук, академік НАН вищої освіти Петро Масляк пояснив, що на скіфське й сарматське походження прізвища вказує закінчення «он».

Це група таких родових імен:

Завізіон.

Демідіон.

Аріон.

Фоліон.

Фаріон.

Є ще одна група українських прізвищ, як зазначає професор, які могли також мати це джерело походження. Це родові імена, що пов’язані зі словом «передраю», яке означає «скіф заморський»:

Передирій.

Предрій.

Пердрій.

Передерій.

Передерієнко.

Передерійчук.

Ще один удар по кишені! Українцям масово перерахують плату на доставку газу - хто заплатить більше

неділя, 6 жовтень 2024, 8:05

В Україні всім споживачам перерахують плату за доставку газу з 1 січня 2025-го. При тому більше доведеться платити тим, хто за минулий газовий рік, з жовтня 2023-го до кінця вересня 2024-го, спожив більше блакитного палива, ніж за аналогічний період 20...

Чи можна забронювати працівників, які не оновили даних: З'явилося важливе роз’яснення

неділя, 6 жовтень 2024, 6:58

Від 2 жовтня підприємства більше не можуть бронювати військовозобов'язаних, які не уточнили свої дані до 16 липня або порушили правила військового обліку чи перебувають у розшуку. Відповідне уточнення містить постанова Кабінету міністрів № 1125 від 1 ж...