Швидко наповнить енергією! Чим можна замінити каву вранці


Ранок без чашки кави для багатьох жителів планети вважається не найкращим. Одна чашка напою допомагає наповнитися енергією і швидко включитися в роботу. Однак кава не єдиний напій, який допоможе налаштуватися на активну діяльність вранці, передають Патріоти України.

Як повідомили британські вчені, є напій, який здатний замінити чашку кави й не викличе при цьому жодних негативних наслідків. Кофеїн здатний впливати на стан нервової системи та викликати неприємні відчуття в шлунку. Тому експерти радять вранці пити какао, повідомляють у виданні Maximum.

Фахівці стверджують, що саме какао допомагає відразу поліпшити мозкову діяльність і підіймає настрій. У ньому містяться флавоноїди, які нормалізує кровообіг і сприяють насичення крові киснем.

У недавньому дослідженні медики розділили добровольців на три групи. Одна група пила вранці какао, друга – напій з ефектом плацебо, третя – нічого не пила. Виявилося, що саме шанувальники какао змогли вирішувати математичні задачки на 11% швидше, ніж інші учасники експерименту.

Для тих, кому складно розлучитися з кавою вранці, вчені рекомендують чергувати обидва напою і перевірити, як організм буде реагувати на кожен з них.

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...

"Моя дружина її майже вкрала": Прикордонник поділився історією порятунку дівчинки з окупації

субота, 11 травень 2024, 14:02

Український прикордонник поділився зворушливою історією дівчинки, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України. За словами прикордонника Дмитра, він на той час був...