Сірі хижаки атакують: Фермери купують вівчарок по 3 000 євро, щоб захиститися від вовків

Популяціє вовків колись майже винищена на європейському континенті збільшується рік до року, а в багатьох країнах полювання на сірих розбійників повністю заборонене або сильно обмежене.

У Німеччині вовки повернулися в дику природу і все частіше нападають на фермерських овець, кіз та телят. Через зграї вовків німецькі фермери змушені утримувати спеціально навчених та дуже дорогих вівчарок-“чабанів” повідомляють Патріоти України з посиланням на "Дойче велле".

В останні десятиліття для тваринників в Німеччині особливої необхідності в них не було – більшість пасовищ все одно обгороджено, а вовків тут винищили в позаминулому столітті. Вівчарки на луках, звичайно ж, зустрічалися, але були свого роду даниною традиції. Однак зараз вовки повернулися в німецьку дику природу і все частіше нападають на овець, кіз чи телят.

Вовки – тварини рідкісні, знаходяться під охороною, полювання на них в Німеччині суворо заборонено. Вимоги законодавчо дозволити хоча б відстріл так званих проблемних вовків, регулярно нападають на домашню худобу в якомусь районі, викликають гострі дискусії між фермерами та екологами.

Влада компенсують фермерам збитки: виплачують компенсації, беруть участь у фінансуванні захисних заходів – придбання спеціальних високих огорож, а також вівчарок.

Як зазначає інформаційне агентство dpa, підготовка таких собак триває від двох з половиною до трьох років. Навчена вівчарка коштує не менше трьох тисяч євро. Майбутні сторожові собаки повинні рости і виховуватися в стаді – відчувати запах тварин, яких будуть колись охороняти, ще до того, як відкриють очі.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...