Скандал на Київщині: Місцева влада засипала озеро заради короткого шляху до укриття (фото)

У селищі Калинівка, що у Фастівському районі Київщини, посеред озера з’явилася насипна дорога. Вона буцімто має скоротити шлях до укриття. Про це повідомила Калинівська селищна рада, передають Патріоти України.

Відомо, що за насипом посеред водойми стоїть місцева влада. Як прокоментували у Калинівській селищній раді, задача пішохідного проходу – скоротити шлях до укриття для жителів містечка, зокрема і для дітей – до навчального закладу. Таке рішення, на думку місцевої влади, дозволяє потрапити в укриття за дві хвилини пішого ходу, замість 10-15 хвилин, як було раніше. Цього, мовляв, вимагали жителі вказаного мікрорайону.

Проте в коментарях до допису з рішенням розділити озеро навпіл задля нібито зручності жителів селища користувачі висловлюють обурення й виступають проти знищення водойми.

Також у коментарях волонтерка Катерина Суханова закликала поліцію та прокуратуру звернути увагу на «перевищення повноважень Калинівської селищної ради». Водночас активістка Людмила Першин на своїй сторінці у Facebook висловила сумнів, що насипний міст є турботою про місцевих мешканців з боку влади. Вона також зазначила, що не здивується, якщо невдовзі цю дорогу заасфальтують.

Тим часом у Калинівській селищній раді ніяк не реагують на незадоволення жителів і планують облаштувати пішохідно-велосипедну доріжку на місці нової дороги.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...