Складно повірити, але факт: На Закарпатті є села, де навіть не знають про вибори президента (відео)

Місцеві мешканці вже неодноразово письмово звертались до Національної ради з питань радіомовлення й телебачення в Україні. Але поки вони отримують лише відписки...
Пані Василина навіть не підозрює, коли вибори. Фото: скріншот з відео.

Вже півроку, як в Україні відключили аналогове телебачення, але от цифровий сигнал з'явився не всюди. На Закарпатті є кілька таких сіл, де пенсіонери не можуть собі дозволити купити "тарілку", через що навіть не підозрюють коли будуть вибори. Про інформаційний вакуум розповіли журналісти, передають Патріоти України.

Син бабусі Василини часто їздить на заробітки. Улюблені онуки навідуються, але у них свої сім'ї та своє життя, тому головна супутниця бабусі — це тиша.

— Телевізор не показує, бо треба купувати параболу, нема грошей, а пенсія мала. Ліки дуже дорогі, - розповідає пані Василина.

Телевізор, який був зв'язком з зовнішнім світом, після відключення аналового телебачення, ось вже пів року не показує. А це означає, що зовсім ніяких новин.

Журналіст спитав пані Василину чи знає коли будуть вибори, на що та відповіла, що не знає. Ось так у 21 столітті за кілька днів до виборів жінка навіть і не підозрює, що вони будуть. Але дуже хоче знову стати частиною суспільства.

— Ми так як у в'язниці, нічого не бачимо, світа білого не бачимо, - жаліється пенсіонерка.

Чому телевежа "Красна" яка знаходиться у сусідньому селі перестала передавати телевізійний сигнал, бабуся не знає. Ця станція на висоті 1300 метрів над рівнем моря, вона одна з найважкодоступніших в Україні.

Місцеві мешканці вже неодноразово письмово звертались до Національної ради з питань радіомовлення й телебачення в Україні. Але поки вони отримують лише відписки... Така ситуація не лише в одному селі, а й інших селах Тячівщини, Рахівщини та інші гірські райони.

На жоден запит журналістів приватна компанія Зеонбуд не відповіла, хоча в Нацраді запевняють, що на Закарпатті планують таки поставити 8 нових цифрових передавачів, але поки пенсіонери закарпатських сіл продовжують слухати тишу.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...