Скрепам так не минеться: Нідерланди подають позов проти Росії в ЄСПЛ через катастрофу МН17

Уряд Нідерландів подає позов проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через її причетність до катастрофи літака MH17 в липні 2014 року над Донбасом, передають Патріоти України.

Як повідомляється на офіційному сайті Кабінету міністрів Нідерландів, метою цього позову є підтримка скарг родичів загиблих у катастрофі.

"Досягнення справедливості для 298 жертв літака MH17 та їх родичів залишається пріоритетом для Кабміну. Крок, який ми робимо подаючи справу до ЄСПЛ та максимально підтримуючи скарги родичів, наближає нас до цієї мети", – заявив міністр закордонних справ Стеф Блок.

Нідерланди поінформували про своє рішення Раду безпеки ООН. У свою чергу, в Раді Федерації РФ висловили здивування в зв'язку з заявою уряду Нідерландів.

"Дуже дивна ініціатива в усіх відношеннях: не завершено слідство – це раз, немає судових рішень національного рівня – це два, і, нарешті, до чого тут ЄСПЛ?" – сказав "Інтерфаксу" глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...