Скрепне горе: Українці позитивно ставляться до всіх церков, крім однієї

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 15 по 27 лютого методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій.

Серед трьох найбільших церков України найкраще громадяни ставляться до Православної церкви України (ПЦУ), найгірше - до УПЦ Московського патріархату. Про це свідчать дані опитування КМІС, передають Патріоти України.

За даним опитування, до ПЦУ позитивно ставляться 60,6% українців, негативно - 5,4% (баланс позитивного-негативного ставлення становить +55,2%). Далі за цим показником іде Українська Греко-католицька церква, до якої позитивно ставляться 35,2% населення, негативно - 6,5% (баланс +28,7%).

Лише у випадку Української православної церкви Московського патріархату простежується від’ємний баланс -2,2%. До цієї церкви 25,7% опитаних ставляться позитивно, 28% - негативно.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 15 по 27 лютого методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. У ході опитування проведено 1223 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 2,9%.


В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...