"Слуга" Радуцький закликав штрафувати українців за носіння масок на підборідді, незважаючи вакциновані чи ні

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький ("Слуга народу") закликав штрафувати українців за маски на підборідді і використання пластикових щитків як за порушення карантину, зазначають Патріоти України.

"Маска на підборідді, пластиковий щиток дорівнюють відсутності маски. Прийшов час для Нацполіції і Держпраці згадати про вимоги законодавства і посилити контроль за дотриманням маскового режиму", - написав нардеп у Фейсбуці.

Радуцький наголосив, що сьогодні в Україні встановлено два епідемічні антирекорди: виявлено 2 тис. інфікованих коронавірусом і зафіксовано 66 летальних випадків - це найбільші показники від початку червня.

"Одна з причин стрімкого погіршення епідситуації - ігнорування карантину. Ми бачимо дедалі більше людей у транспорті, магазинах і інших приміщеннях з маскою на підборідді або взагалі без масок. Офіціанти, касири, адміністратори останнім часом замість масок почали використовувати захисні щитки, які прикривають рот і ніс", - написав Радуцький.

Голова профільного комітету Ради, посилаючись на вчених, запевнив, що щитки не є альтернативою медичним маскам.

"Такі мініатюрні щитки просто змінюють напрямок руху потоку повітря, який ми видихаємо. Але це нічого принципово не змінює, якщо йдеться про закрите приміщення з поганою вентиляцією", - пояснив він.

Крім того, зазначив нардеп, частина людей вже пройшли повний курс вакцинації і вважають, що на них обмеження не поширюються, але законодавство однакове для всіх.



Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...