Смерть волонтера у Києві: Священник, який заявляв про причетність поліції до того, що трапилося, відмовився від своїх слів

Захарія Керстюк також підкреслив, що ніяк не був пов'язаний із Олексієм Кучапіним і його діяльністю з надання допомоги бездомним.

Автор версії про вбивство київського волонтера, директора громадської організації "Дім милосердя" Олексія Кучапіна, священнослужитель Української православної церкви Московського патріархату Захарія Керстюк, відмовився від своїх тверджень і заявив, що дані поліції про ненасильницький характер смерті є правильними. 26 липня у своєму Facebook Керстюк опублікував заяву, в якій наголошує, що добровільно і без примусу відмовляється від попередніх слів про можливу причетність влади до смерті Кучапіна, передають Патріоти України.

"Моя ганебна участь у цій історії закінчена, і прошу поставитись до цього з розумінням. І ще, я ніколи, ні разу, не тільки не був на вокзалі в якості волонтера та ніколи не допомагав там безхатченкам, але навіть уяви не маю, що таке «Дім милосердя». Я ніколи туди не привозив знедолених і таке інше, тому мене з Олексієм, правда, нічого не могло пов’язувати", – написав священник.

В іншому пості він опублікував своє фото в гіпсі, заявивши, що "згубна історія" забрала в нього багато сил.

"Ніяких спростувань, виправдань або додаткових коментарів ви більше не побачите і не почуєте. У середовищі безпритульних людей я самозванець. Із допомогою їм мене ніколи і нічого не пов'язувало. І те, що мене ніхто не знає з тих великих і героїчних людей, які рятують безпритульних, – тому тільки доказ", – заявив Керстюк.

20 липня священник повідомив у Facebook, що волонтер зник за дивних обставин – сказав, що їде у справах у Дніпро за допомогою сервісу BlaBlaCar, але його замовлення в базі даних не було. Тіло Кучапіна виявили 21 липня в орендованій квартирі в Києві. Судмедексперт не виявив на ньому слідів насильницької смерті. Під час огляду квартири правоохоронці знайшли таблетки і залишену на столі записку. Слідів зламу у квартирі не було.

Керстюк щодня публікував повідомлення, в яких натякав на причетність київської влади і поліції до вбивства волонтера, а його самого називав другом, братом і мучеником. Він також організував через соцмережі акцію поминання Кучапіна на столичному вокзалі.

Організація "Дім милосердя" 25 липня виступила із заявою, в якій ішлося, що ніхто з волонтерів не знає Керстюка. "У нас немає інформації, наскільки тісно Олексій із ним співпрацював і спілкувався, проте однозначно вони не були близькими друзям. Тобто інформація, яку він надає, є більшою мірою його власними домислами і маніпуляціями. Просимо не використовувати дописи Керстюка як джерело", – зазначено в повідомленні.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...