Смерть ворожки від коронавірусу: Мер Конотопа б'є на сполох (відео)

Коронавірус в Україні підтверджено 27 березня за даними МОЗ вже у 218 пацієнтів, і зафіксовано 5 летальних випадків від COVID-2019. Одна із загиблих - мешканка Конотопа під Сумами - надавала послуги з лікування біоенергетикою і могла контактувати з великою кількістю людей, передають Патріоти України.

Мер міста Артем Семеніхін заявив, що вдалося встановити 70 громадян, які спілкувалися з 76-річною ворожкою і знахаркою, яка померла позавчора в центральній районній лікарні. У трьох її близьких родичів експрес-тест на коронавірус дав позитивний результат - це син, донька і онук.

"Тільки 70 людей нам вдалося встановити, які з нею контактували, це попередньо, але, на жаль, людей може бути набагато більше", - йдеться у відеозверненні градоначальника, опубліковано на його Facebook-сторінці.

Семеніхін звернувся до уряду та глави Міноборони з екстренною заявою через ситуацію в Конотопі і просить дозволити військовим з в/ч Т0330, яка розташована в місті, надати допомогу щодо протидії можливості поширення вірусу - розставити блок-пости, почати дезінфекцію транспортних засобів, контролювати пересування людей і машин в місті та районі.

"На жаль, депутатський корпус сьогодні не зібрався, і ми не змогли проголосувати за те, щоб профінансувати ці роботи... Військові готові вже, грубо кажучи, на КПП стоять і чекають дозволу", - звернувся мер до міністра оборони. Також він просить місцевих жителів не виходити з домівок, строго дотримувати рекомендованих заходів профілактики.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...