Солдат вже немає? Лижники, медсестри та піонери: У Тюмені відзначилися дивною ходою 9 травня (відео)

У російській Тюмені влаштували дивну ходу до 9 травня, коли країна-агресор відзначає День перемоги у Другій світовій війні. Центром міста пройшлися не стільки військові, скільки медсестри і лижники, передають Патріоти України.

Крім цього, росіяни, чиї родичі нині гинуть в Україні на розв’язаній Кремлем війні, показали радісний марш "безсмертного полку". Кадри з параду опублікували місцеві Telegram-канали

Прикметно, що цього року на головній тюменській площі показали всього по одній чи кілька одиниць близько п’яти різновидів військової техніки. Перед нею відмарширували юні курсанти, кадети й зовсім діти із так званої Юнармії.

На відміну від попередніх парадів, у "військових" майже не було зброї, в руках вони тримали в більшості російські триколори й барабани. Також на площі з’явилися піонери та група юнаків у дивних білих костюмах, які більше нагадували хімзахист, і з лижами.

Ведучий заявив, мовляв, бойова Тюмень у роки Другої світової стала значимим військово-медичним центром. Тож на пересувній платформі – військовому КамАЗі жителям міста показали "картинку німецького шпиталю": кілька медсестер і "пораненого" бурята з перебинтованою головою, який "радісно" махав глядачам.

Водночас на кузові вантажівки продемонстрували плакат зі словами "Все для фронту! Все для перемоги!""У колоні – сестри милосердя, на яких червоні хустки – символ пролитої солдатської крові", – з гордістю заявив ведучий.

Опісля жителі Тюмені також влаштували марш "безсмертного полку" – пройшлися з фотографіями тих, кого вважають героями, і портретами радянських диктаторів, прапорами РФ й СРСР.

Почіплявши на себе георгіївські стрічки, зокрема й у формі літери "Z", що вже стала одним із символів російського вторгнення в Україну, росіяни раділи. Від малого до великого вони веселилися, поки їхні батьки, чоловіки, сини нищать українські міста, вбивають мирних українців і самі гинуть у війні, яку розв’язав сучасний російських диктатор Володимир Путін.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...