Співають і галантно кланяються: До українських полярників прийшли гніздитися тисячі пінгвінів

На антарктичну станцію "Академік Вернадський", яка займається науковими дослідженнями Антарктики, повернулися пінгвіни. Птахи починають шлюбний сезон, і незабаром полярники чекають радісну звістку про перше відкладене пінгвінами яйце, передають Патріоти України.

Фотографіями з гніздуванням унікальних птахів поділилися на офіційній сторінці Національного антарктичного наукового центру. Влітку, стверджують дослідники, на острові Галіндез, де розташована станція, може бути до 4 тисяч субантарктичних пінгвінів.

Біологи розповідають, що спостерігати за шлюбним періодом пінгвінів видовище захопливе. Птахи проявляють один до одного знаки уваги, наприклад, крадуть один в одного камені для гнізд і галантно кланяються партнеру. Іноді між ними виникають конфлікти і особини можуть серйозно посваритися між собою за увагу партнера. Проте найцікавіше, за словами вчених, це те, як співають пінгвіни – схоже на "завивання" ослів.

Полярники розповідають, що пінгвіни стали освоювати берега станції ще у 2006 році, а у 2007 там з'явилися перші гнізда птахів. З 2013 року загальна чисельність пінгвінів дженту в районі станції зросла майже на чверть, а ось кількість більш холодолюбних Аделі та антарктичних, навпаки, почала скорочуватися.

"Раніше тут було занадто холодно для них. Але завдяки зміні клімату і потеплінню цей вид отримав перевагу і сприятливі умови для просування на південь", – мовиться в публікації.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...