Сплеск бандитських нападів у Києві: Злочинці полюють у парках, "бомблять" ювелірки і банки (фото, відео)

У липні 2021 року в столиці сталося майже 100 грабежів і розбійних нападів (у червні трохи більш ніж 70) – такі офіційні дані поліції Києва.

Злочинці частіше стали нападати на своїх жертв у місцях відпочинку, а в гонитві за здобиччю грабувати ювелірні магазини, банки та інші фінансові установи, інформують Патріоти України.
Що відбувається і де підстерігає небезпека – в матеріалі OBOZREVATEL.

Знайомляться в місцях відпочинку і нападають на випадкових перехожих

У липні злочинці частіше стали грабувати жертв у парках і скверах, які влітку особливо приваблюють киян і гостей столиці, які відпочивають.
Так, 10 липня в Гідропарку (Дніпровський район) у 20-річного хлопця злочинець відібрав телефон і гроші, а на території Голосіївського парку дорогого мобільника позбувся 34-річний чоловік.

А ось мотивом одного з нападів у Святошинському районі стала помста. Виявилося, що 40-річний киянин підійшов у кафе до іншого відвідувача і попросив цигарку, але той відмовив. Тоді чоловік вирішив помститися: простежив за своїм "кривдником" і напав на нього в затишному місці: повалив на землю, завдав кілька сильних ударів і відібрав сумку. З нею його і затримали поліцейські під час відпрацювання території. Тепер раніше не судимий киянин може потрапити за ґрати на 6 років.

Киянин пограбував відвідувача кафе, який не поділився цигаркою.

А в Подільському районі злочинець не тільки пограбував свою жертву, але й зґвалтував. 40-річна киянка поверталася додому з роботи і пішла через парк на вул. Вишгородській – там її і помітив 22-річний злочинець. Він заговорив із жінкою, а потім дістав ніж і, погрожуючи ним, зґвалтував свою жертву, а потім відібрав готівку і втік. Менш ніж через добу поліцейські затримали "гастролера" з Хмельницької області. Тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі за скоєні злочини.

Гвалтівника і грабіжника менш ніж за добу затримали правоохоронці.

Варто відзначити, що напади з насильством все-таки рідкість, у переважній більшості злочинці "просто" грабують жертв – відбирають у них гроші та цінності. Такі напади відбуваються у всіх районах столиці в різний час доби і, звичайно, не тільки в місцях відпочинку. Причому жертвами стають не лише чоловіки і жінки, але й діти.

В останніх переважно відбирають мобільні телефони і велосипеди. Так, 31 липня два подібних напади трапилися в Дніпровському районі на вулиці Челябінській. Спочатку злочинець відібрав велосипед у 11-річного хлопчика, а через кілька годин, погрожуючи ножем, забрав телефон у 12-річного.

"Дітей грабують переважно наркомани, яким потрібна швидка здобич. До того ж діти не можуть чинити серйозного опору", – зазначив наш співрозмовник у поліції.

У надії на великий куш

У липні відбулося кілька розбійних нападів у магазинах і фінансових установах.

У Голосіївському районі 1 липня озброєний грабіжник увірвався до одного з пунктів фінансової компанії "Швидко гроші" (на проспекті Глушкова). У присутності відвідувачів він зажадав, щоб касирка відкрила сейф, і забрав близько 30 тисяч гривень. Після цього злочинець із короткостволом безперешкодно зник.

Увечері того ж дня стався наліт на відділення "Нової пошти" на проспекті Гагаріна у Дніпровському районі. Правда, в цьому випадку озброєний грабіжник пішов ні з чим, оскільки у співробітника відділення не було доступу до сейфа.

4 липня грабіж стався в магазині "Столичної ювелірної фабрики" (ТРЦ "Квадрат" у Дніпровському районі). 25-річний житель Полтавської області зміг забрати кілька золотих прикрас, але був оперативно затриманий.

Але найгучнішим злочином липня стала спроба пограбування відділення УкрСиббанку в Оболонському районі.

Дівчина, яка намагалася пограбувати банк у Києві.

23-річна дівчина з Київської області кинула коктейль Молотова в приміщення, а потім, погрожуючи пістолетом, зажадала у співробітників банку гроші. Вони виконали її вимогу, але на виході грабіжницю (яка також взяла заручницю) затримали співробітники приватної охоронної фірми. Тепер дівчині загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зважаючи на тенденції, розраховувати на те, що найближчим часом подібних злочинів буде менше – не доводиться. Тому потрібно бути особливо обережними на вулиці й намагатися не ходити поодинці.

Джерело: Обозреватель

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...