"Спочатку могло здатися, що місія нездійсненна. Але очі бояться, а справа робиться": Житель Харкова побив рекорд зі сходжень на Еверест (фото)

Харків'янин Валентин Сипавін побив рекорд зі сходжень на Еверест. Він став першим українцем, який відвідав пік цієї гори чотири рази. Цього разу Сипавін зібрав інтернаціональну команду і повів їх по відомому маршруту, але погана погода і складні умови ледь не завадили здійснити сходження. Деталі розповіли в матеріалі ТСН, передають Патріоти України.

Як розповів Валентин Сипавін, сходження на Еверест було складним. Команді заважала погода і їм довелося відокремитися від інших груп через пандемію коронавірусу. "Команда крута, сезон складний був, COVID-19, погода не дуже хороша, але ми впоралися", - зазначив альпініст.

У його команді було чотири українці, одна дівчина з Білорусі та одна з Молдови. Вони майже 50 днів йшли до своєї мети. Львів'янин ігор повинен був вперше підкорити Джомолунгму, але на певній точці йому не вистачило кисню і довелося повернутися назад.

"І вже в ніч я пішов з двома шерпами, я був єдиний на горі. Але тут чисто фізично не знав, чи вистачить організму сил на півтора сходження, але вистачило, все нормально", - розповів Ігор.

У Львові за нього сильно переживала дружина Лариса. Було таке, що Ігор майже добу не виходив з нею на зв'язок. Він повернувся додому зі слідами ран на обличчі, і альпіністи це називають "поцілунком Джомолунгми" – сліди обмороження.

"Все пройшло відмінно. Так, досвід. Так, рішучість. Але! Весь результат - це результат команди! Ви тільки уявіть: 3 дівчини в команді на Еверест і один чоловік. Спочатку могло здатися, що Місія нездійсненна. Але очі бояться, а справа робиться. Так, досвіду в учасників було не надто багато. Але було головне-чисте і щире бажання", - написав Сипавін на своїй сторінці в Facebook.

Для команди альпіністів додалося ще одне складне випробування-COVID-19. Їм довелося відмежуватися від інших груп, щоб не заразитися. А все спілкування звели до листування в месенджерах. Після сходження на Еверест Сипавін підкорив ще одну вершину - Лходзе (8516 м).


В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...