Справа не в забобонах: Ось які дерева не можна садити біля дому

Річ тут не в якихось забобонах стосовно "негативної енергетики", а винятково через природні фактори, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Немає такого обійстя, біля якого б не росли дерева, адже вони є окрасою подвір’я і дають тінь у спекотну погоду. Однак не всі дерева потрібно садити в безпосередній близькості до будівель, бо їхнє коріння під час розростання може зруйнувати навіть найміцніший фундамент. Це відбувається тому, що рослині не вистачає вологи, вона може рости глибоко під будівлю в пошуках живлення. Розповідаємо, які дерева краще не садити близько до свого дому, щоб уникнути руйнування фундаменту та висушування ґрунту.

Які дерева краще не садити біля дому: вони руйнують фундамент і висушують ґрунт

  • Дуб, великі види верби, в’яз і клен. Ці дерева мають потужну кореневу систему, тому можуть легко пошкодити фундамент, якщо їх садити біля будинку. А з часом на стінах можуть з’явитися й тріщини.
  • Сосна. Там, де є сосна, інші рослини не ростимуть. А коли з дерева падає хвоя, то навіть трава починає жовтіти, тому про клумби з квітами чи інші рослини можна забути.
  • Тополя. Це дерево краще не садити на подвір’ї, бо воно має вкрай крихкий стовбур. Якщо буде негода, вітер чи гроза, гілки з нього падатимуть і пошкодять дах будинку або інші споруди. До того ж не варто забувати про пух тополі, який є сильним алергеном.
  • Береза. Це дерево потребує багато вологи, тому висушує навколо себе ґрунт. Там, де росте береза, іншим рослинам буде погано, вони хворітимуть.
Джерело: ТСН.ua

Блогер-киянин закликав у TikTok до насильницької зміни чинної влади, а далі щось пішло не так (фото)

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:08

У Києві правоохоронці затримали проросійського блогера, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни чинної влади в Україні. Про це в Telegram 11 жовтня поінформувала пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передають Патріоти України...

"Раптово" багатими зазвичай ставали мати чи дружина: Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів, що живуть на широку ногу

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 20:54

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) регулярно проводить перевірки декларацій, статків, зокрема, воєнкомів і членів ВЛК. Голова НАЗК Віктор Павлущик пригадав справи, які були найбільш резонансними, передають Патріоти України. «Наприклад,...