Справа про бронежилети: Експертиза Міноборони показала, що вони прострілювалися під час намокання і дощування (документи)

Печерський райсуд Києва відсторонив прокурора у справі про закупівлю бронежилетів. Водночас оприлюднено протоколи випробувань бронежилетів, проведені Міноборони. Експертиза показала, що бронежилети прострілюються і під час намокання, і під час дощування. Цю експертизу Міноборони намагалося приховати. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав директор компанії "Балістика" Олександр Довгий, передають Патріоти України та пропонують вашій увазі його допис.

"Важлива інформація по бронежилетам. Все тайне стає явним. Не дивлячись на те, що я не зміг отримати результати власної перевірки бронежилетів від Міністерства оборони, ці документи все одно потрапили до мене. Враховуючи їх зміст та те, що данні документи містять суспільно необхідну інформацію, я просто зобов'язаний їх опублікувати. Тут я опублікую, лише те, на що, на мою думку, треба звернути особливу увагу", - розповів він.

"Можете кидати посилання тим, хто стверджував про підроблену експертизу ДБР, та висмоктані з пальця звинувачення. Нагадаю, що викладені документи, це внутрішня перевірка МО в двох своїх лабораторіях з залученням міжнародних експертів. Міністерство Оборони опублікувало, лише попередні результати експертизи в листопаді 2019 року, коли ж отримали повний звіт вирішили мабуть його приховати. Бо бронежилети поголовно при намоканні прострілювались, 2004-2018 рік навіть при дождюванні, тобто не відповідають навіть ТУ ТЕМП 3000 не те, що ДСТУ", - акцентував Довгий.

"Окремо зауважу на тому факті який не всі побачили. Але який згідно експертизи ДБР мав місце поголовно, та також відображений в експертизі МО. Бронеплити Корсара прострілюються з АК 74 патроном 7Н10, який є дуже розповсюдженим, та входить 4й клас по якому заявлений бронежилет. Не дивлячись на те, що в комплексі бронежилет витримав, випробування(згідно експертизи МО) ми всі знаємо, що плити з Корсарів витягують і використовують в плитоносках без кевларового підкладу, бо на плитах вказано, що вони 4го класу, а не 4й клас за умови використання підкладу. Це фактично наражає на смертельну небезпеку всіх тих, хто використовує плити ТЕМП 3000 в плитоносках, принаймні плити виробництва 2018 та початку 2019 року", - акцентував Довгий.

"Що ми бачимо по факту? Замість проведення рекламації, як написано в документі, МО продовжує намагатись купувати бронежилети в цього виробника, крім того цей виробник через фірми прокладки продовжує намагатись постачати свою продукцію в інші силові структури. І цьому мабуть не буде кінця, гроші, мабуть, не пахнуть. Крім того, ТЕМП 3000 пробує в суді розвалювати справу відводячи принципового прокурора з яким не вдалось домовитись. Нагадаю, цього прокурора спочатку відстороняв від справи Луценко, потім Рябошапка через передачу справи в НАБУ, і кожен раз їм це не вдавалось. Не зумівши закрити питання по лінії прокуратури, тепер ми бачимо намагання порішати через суд. В минулу п'ятницю Печерський суд прийняв відповідне рішення про відсторонення прокурора та слідчого від справи. В мене просто немає слів, щоб висловити своє обурення всією цією ситуацією. Як на мене поставка неякісних бронежилетів під час війни, та потім приховування цього факту немає виправдання", - резюмував Довгий.

"Дані документи містять суспільно необхідну інформацію, адже нам достеменно відомо, що існує практика серед військовослужбовців виймати бронеплити з бронежилетів Корсар, та використовувати їх окремо в складі плитоносок. Виходячи з вищевказаного, бронежилети щонайменше 2018 року виробництвА мають плити не стенделон, які самі по собі прострілються патроном 7Н10, та працюють лише в комплекті з балістичним пакетом. При цьому маркування плит цього не передбачає. Отже, це таке використання плит небезпечно для життя бійців, і приховування цієї інформації може мати фатальні наслідки", - йдеться на сайті "Балістики".

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...