Справжнє нашестя: Під час ремонту рідної оселі на українку зі стіни вивалились змії

Цьогоріч закарпатці ловлять нашестя змій прямо в обійстях.

Про нашестя гадів біля будинків б'ють на сполох жителі Перечинщини на Закарпатті. За їх словами, цьогоріч плазунів дуже багато, вони повзають людськими подвір'ями, залазять на сходи в будинку, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Карпат". Люди у шоці вбивають лускатих, адже вони лякають малечу.

Торік жителі помічали біля обійсть, як вони відзначають максимум веретільниць - ящірок. Цього разу до помешкань залазять полози, довжиною до двох метрів.

Хотіла зробити ремонт й перелякалась, неочікуваний "сюрприз" у кімнаті власної спальні було виявлено закарпаткою під час ремонту в будинку. У стіні спальні поряд із ліжком газдиня розкрила гніздо з плазунами. Жінка зазначила, що ремонт у кімнаті не робився роками, увесь будинок із вальків, а знадвору є достатньо щілин та тріщин, в які імовірно могли й заповзти плазуни.

- Поряд з будинком завжди були змії. Не один раз залазили і на ганок в будинку чи на горище, але я і не думала, що сплю у кімнаті з гадами, - розповідає Наталія.

- Почали оббивати стару штукатурку й натрапили на кубло гадин.

Пан Михайло із Перечинщини розповідає, що не один раз до будинку заповзала змія. Одного разу чоловік знайшов полоза прямо на сковорідці, що стояла на грубці.

- Ой, чи одного я вже забив надворі і навіть в будинку уже й цьогоріч. Всюди хаща, велика трава, ліс недалеко - їх тут багато, - розповідає Михайло.

- А якось, я пригадую, великий полоз навіть заповз на шпаргет і скрутився на палачінтовці. Шпаргет уже був не гарячим. Гада знайшов на кришці палачінтовки живим, - розповідає Михайло.

- Порядний був гад. Ми ще сміялися потім із хлопцями із тієї картини: сам прийшов смажитись.

- Але то фігля, най гад собі жиє. Відпустив плазуна, взяв на тичку й шмарив у терня, хай там повзе. Він мене не кусає, то я буду добрий, - каже Михайло.

- Полоз не є отруйним, хоча і великий. Єдине, чого у наших лісах варто остерігатись - це віпер (гадюк), вони отруйні. Однак, найчастіше їх можна зустріти поближче до гір, у лісах з ожинничям, малинничям, на полонинах у яфинничі.

Відзначмо, цьогоріч в регіоні активізувались й отруйні змії. Від укусу гадюк постраждало вже двоє людей з Воловеччини та Міжгірщини. Отруйні гадюки наразі уже зафіксовані і туристами на Березнянщині.

Увага! Що слід робити при укусі людини змією?

В КНП "Закарпатський центр екстреної медичної допомоги" застерігають, що у разі укусу, жителям області слід якнайшвидше звернутись до лікаря, аби отримати фахову допомогу. У разі, якщо транспортування до лікарні вимагає певного часу, надайте домедичну допомогу постраждалому: зберігайте спокій і стежте, щоб постраждалий менше рухався. Звільніть уражену частину тіла від одягу, взуття, прикрас тощо На місце укусу накладіть стерильну пов’язку з антисептиком. Дайте постраждалому воду - при укусі змії важливо БАГАТО ПИТИ.

Якщо є аптечка, дайте постраждалому 1-2 пігулки від алергії. При транспортуванні покладіть уражену кінцівку на підвищення. Якщо є така можливість, прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину.

Чого не варто робити при укусі змії:

  • не намагайтесь обробляти рану додатково;
  • не припікайте рану;
  • не накладайте джгут;
  • не висмоктуйте отруту: таким чином вірогідність зараження збільшується, до того ж небезпеці піддається й людина, у якої отрута опинилась у роті. Відсмоктувати отруту можна тільки у тому випадку, якщо в найближчі години неможливо отримати медичну допомогу.
  • не вживайте алкоголь.

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...

План не спрацював: Суд визнав ухилянтом ексстудента духовного вишу, який сховався від ТЦК у машині

понеділок, 20 травень 2024, 11:56

Решетилівський районний суд Полтавської області визнав винним колишнього студента духовної колегії в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані су...