Справжнє перехрестя цивілізацій: На острові Хортиця виявили поховання скіфського богатиря

Високі на зріст та сильні воїни завжди займали особливе місце у стародавніх армія, коли перемога діставалася переважно тим, хто в змозі пересилити ворога у важкій рукопашній битві, де велетень-богатир торував шлях до перемоги як танк

На острові Хортиця археологи знайшли останки поховання скіфа, яким може бути близько 2500 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті заповідника “Хортиця”

Поховання було виявлено в земляній катакомбі глибиною близько 3 метрів. Вхід туди був завалений великою кількістю важких гранітних валунів для захисту решток від грабіжників.

Зазначається, що за мірками того часу, похований воїн був дуже високим – його зріст становив приблизно 1,8 м. У похованні археологи також виявили залізний ніж з кістяною рукояткою, залишки колчана з бронзовими стрілами і жертовну їжу.

Над похованням був зведений кромлех – коло з гранітних каменів, який символізував сонце і відомий у багатьох віруваннях і культурах древніх народів.

У 2000-х роках на цьому місці археологи вже знаходили скіфські поховання і жертовники, в яких були предмети побуту, посуд, прикраси і навіть бронзове дзеркало.

Подібні знахідки на Хортиці говорять про те, що острів був важливим скіфським городищем, повз якого проходили переправи і місце торгівлі з грецькими купцями.


"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...