Справжній жах: У Сумській області під підлогою церкви знайшли дитячі та жіночі черепи (фото, відео)

У селі Білокопитове Сумської області під підлогою місцевого храму виявили людські черепи. Про це написала у Facebook Оксана Поліщук, передають Патріоти України.

За її словами, в білокопитівській церкви грибок з’їв підлогу, тому її довелося знімати. Тоді й виявили страшну знахідку.

“Так, старожили розповідали, що під храмом був склеп, в якому ховали знатних людей. Коли прийшли більшовики склеп розбили, гробниці пограбували, а останки викидали в сусідній яр, де місцеві жителі ночами їх збирали і закопували на місцевому старому цвинтарі. Після розграбування склеп засипали сміттям, землею, мабуть, з нею туди й потрапили кістки”, – пише Оксана Поліщук.

Археологи виявили 8 черепів (дитячі та жіночі), також знайшли дуже багато кісток і розбиту гробницю. Крім того, за її словами, виявили сходинки, що ведуть під завали. Також відомо, що під храмом був підземний хід, що вів за село.

“Цікаво, що на глибині два метри знайшли обгортку від цукерки – адже в часи революції в церкві був “бар” і магазин. Сто років ніхто не здогадувався,що зберігає під собою ця будівля з 300-річною історією”, – написала Оксана Поліщук.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...