Становлення кар'єри скасовувача декларацій: Журналісти оприлюднили свідчення корупції скандального голови КСУ Тупицького

Теперішній голова Конституційного суду Олександр Тупицький по всій видимості був причетний до заволодіння майном заводу в Донецькій області, коли працював там як районний суддя. Також Тупицький можливо отримав за це частку в підприємстві. Вже будучи заступником голови КСУ він відмовляв свідка від свідчень у даній справі. Про це повідомляється у розслідуванні проекту “Схеми”, зазначають Патріоти України.

Запис розмови Тупицького в рамках провадження стосовно іншого судді-екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, був зроблений слідчими Генпрокуратури восени 2018 року. Тупицький, будучи тоді заступником голови КСУ, попросив зустрітися в кафе свого знайомого Донецького підприємця Владислава Дрегера.

У розмові Тупицький переконував Дрегера не давати свідчення проти нього правоохоронцям про справу “зуївського енергомеханічного заводу”, який розташований у місті Зугрес Донецької області. Татькова у свою чергу підозрювали у заволодінні цим підприємством.

У розслідуванні стверджується, що Тупицький отримав свою частку в майні заводу. З 2009 року міноритарним власником заводу був Борис Румак, якому сам суддя довіряв цілих три роки керувати своєю машиною.

Тупицький на зустрічі говорить Дрегеру, що щодо нього не слід свідчити, тому що це “все одно нічим не закінчиться” і тільки зіпсує відносини.

Також Тупицький запропонував організувати Дрегеру в Австрії зустріч з Татьковим, щоб вони владнали конфлікт. За це він хотів отримати гроші.

У той час підприємець вже насправді дав свідчення про роль Татькова в заволодінні заводом. Тому тому пред’явили підозру, хоча він вже був у розшуку по іншій справі.

Розслідувачі стверджують з посиланням на свої джерела, що зараз дані плівки виділені вже в окрему кримінальну справу щодо самого Тупицького. Однак залучати його до відповідальності може заважати суддівський імунітет. Оголошувати йому підозру може тільки генпрокурор Ірина Венедиктова.

Тупицький на плівках також говорить про свої цілі роботи суддею. Наприклад, він стверджує, що під час роботи в Дніпропетровському апеляційному господарському суді сидів там “на підсосі”, тому що там ніхто не давав йому грошей.

Він також пояснює “привілеї”, які покладені йому як судді Конституційного суду. Зокрема, КС – найбільш захищений від люстрації суд.

Підприємець Дрегер, з яким глава КС говорить на опублікованих записах, підтвердив журналістам, що бачився з Тупицьким в 2018 році і той намагався переконувати його не давати проти Татькова свідчень.

Сам Тупицький відповів журналістам офіційним листом, в якому заявив про те, що він не перебуває ні в яких відносинах з Дрегером і Татьковим, а більш докладної інформації розповісти не може, щоб не порушувати таємницю слідства.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...