"Стара система здає позиції": ​У МОЗ анонсували ліквідацію привелійованих медзакладів для високопосадовців

У МОЗ обіцяють, що Інститут існування окремих лікарень — для військових, залізничників, чорнобильців, членів профспілки, держслужбовців, науковців, депутатів та президентів — відійде в минулеповідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку Уляни Супрун.
За її словами, обирати сімейного лікаря та безоплатно в нього лікуватися й робити аналізи можна в будь-якому з державних медзакладів, у будь-якій точці країни. "Стара система, яка вирішувала, хто та де отримуватиме медичні послуги, здає позиції. Всі лікарні мають бути доступними для кожного", - написала вона.
Супрун наголосила, що змінити це не буде просто та швидко - це окремий масштабний проект. Втім, запевняють у МОЗ, перші кроки вже зроблено.
Міністерство розпочало консультації з органами силового блоку та Міністерством у справах ветеранів. Вже розпочата підготовка до автономізації медзакладів національного рівня: НДСЛ Охматдит, Інституту дитячої кардіохірургії, Національного Інституту Раку, Інституту серця. Також ведеться робота з Національною академією медичних наук.
Супрун наголосила, що окремої уваги заслуговує Державне управління справами – це окреме відомство, якому належать заклади для державних службовців високого рангу. Зокрема лікарня "Феофанія", яка, за словами урядовиці, перетворилась на "символ нерівності та відірваності народних обранців від звичайних громадян".
Вона додала, що першими результатами перемовин з представниками ДУС є домовленість про створення спільної робочої групи, яка розробить план автономізації цих медзакладів та підготовки до укладання договорів з НСЗУ. А це означає — відкриття цих лікарень для всіх українців.
"В Україні повинен існувати єдиний медичний простір. Це питання не лише справедливості та економічної доцільності, але й здоров‘я мільйонів українців, а, отже, і національної безпеки", - підсумувала очільниця МОЗ.
Раніше Супрун нагадала, що відвідувачі будь-якого віку мають право вільно перебувати поруч із пацієнтами у відділеннях інтенсивної терапії 24/7. Закриті реанімації урядовиця назвала "пережитком Совєцького союзу".

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...