Старенькі шоковані поворотом: У Росії 90-літніх пенсіонерів масово викликають на допити у справі про "злочини під час Сталінградської битви"

Літні мешканці Волгоградської області масово отримують повістки на допити від Слідчого комітету РФ. Їх викликають, щоб узяти свідчення про злочини нацистів під час окупації Сталінградської області РРФСР у 1942-1943 рр, передають Патріоти України.

Житель Волгограда Денис Чистяков розповів, що виявив у поштовій скриньці повістку про виклик на допит на ім'я його діда, 94-річного Василя Н.

"Невже, щоб розпитати літню людину, в'язня таборів, про Сталінград, потрібно викликати його на допит до слідчого? - каже він. - На мій погляд, цю роботу можна було б довірити історикам, архівістам. Можна було б запросити мого дідуся на розмову, але не на слідчі дії".

Пенсіонеру вирішили про повістку не говорити, щоб не хвилювати його зайвий раз. Слідчий повідомив його онукові, що такі повістки розсилають масово, і тільки в Центральному районі Волгограда їх отримали 80 осіб. Багато родичів літніх людей дзвонять і кажуть, що їхні близькі не підуть ні на які допити.

У 2019-2020 роках Слідчий комітет Росії порушив не менше чотирьох кримінальних справ про геноцид у зв'язку з подіями Другої світової війни. Епізоди, за якими заводилися справи, добре вивчені, а в деяких випадках винні в злочинах були покарані в післявоєнні роки.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...