Стародавні секрети довголіття: П'ять простих правил китайців, які слід запозичити

Жителі Китаю, відомі своїм довголіттям, передають секрети здоров'я з покоління до покоління. Китайці вірять, що прожити максимально довге та здорове життя їм допомагають п'ять головних правил. Про них розповіло видання The Epoch Times.

Ходьба. Навіть спокійна ходьба від 10 до 20 хвилин на день може покращити кровообіг та, як наслідок, – загальне самопочуття. Перед сном необхідно відмовлятися від перегляду новин і намагатися не думати про проблеми, щоб зменшити активність мозку. Це дозволить швидко заснути та добре виспатися.

Догляд за ногами. Багато лікарів називають стопи "серцевою помпою", при цьому китайська мудрість свідчить, що для "захисту дерева необхідно захистити його коріння". Саме тому китайці так трепетно ставляться до догляду за ногами. Китайські вчені стверджують, що на стопах знаходиться понад 60 акупунктурних точок, які тісно пов'язані із внутрішніми органами. Якщо робити найпростіші ванни для ніг щовечора і розтирати підошви та пальці стоп, можна поліпшити кровообіг і розслабити м'язи. Це допомагає підтримувати фізичну форму і сприяє швидкому загоєнню ран, упевнені китайці.

Свіже повітря. Воно обов'язково має бути у спальні. Довгожителі Китаю вважають за краще спати з прочиненими вікнами навіть у прохолодну погоду.

Вечірній душ. Ця процедура є важливою для розслаблення тіла перед сном. Теплий душ не лише очистить шкіру, а й допоможе добре виспатися. Це, своєю чергою, впливає як на загальне самопочуття, так і роботу мозку.

Розчісування волосся. Ще в давнину китайські медики виявили, що на голові багато акупунктурних точок, тому, розчісуючи волосся, можна масажувати та стимулювати його, щоб полегшити біль і навіть покращити зір. Китайці вірять у користь розтирання шкіри голови руками, доки вона не порожевіє. Зазвичай це робиться вранці та ввечері. Масаж шкіри голови покращує приплив крові до мозку, підвищує здатність мислити та запам'ятовувати, а також покращує стан волосяних фолікулів.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...