Старий фермер знайшов гігантський гриб вартістю понад 1,3 млн гривень (фотофакти)

73-річний південнокорейський фермер Со Кі Сок, косячи траву на горі в Хонгсоні (провінція Південна Чхунчхон), натрапив на дивний великий білий предмет вагою близько 2 кг. Спочатку його прийняли за величезне яйце, але пізніше експерти визначили, що це рідкісний вид грибів, відомий як Calvatia gigantea або Головач гігантський. Про це пише The Thaiger.

Знахідка гігантського яйця фермером швидко привернула увагу громадськості, і журналісти прийшли до нього додому за відповідями. Експерти повідомили літньому фермеру, що його знахідка зовсім не яйце, а гриб Calvatia gigantea. Цей великий білий гриб зазвичай зустрічається на луках, полях, у чагарниках і листяних лісах наприкінці літа та восени. Він росте в помірних зонах по всьому світу.

Головач гігантський, науково відомий як Calvatia gigantea, зазвичай білий і великий, що нагадує за формою яйце. Його вага може досягати 20 кг, а діаметр — 1,5 м. Коли гриб молодий і його внутрішня частина ще біла, він їстівний. Однак у міру дозрівання і розвитку спор, які забарвлюють внутрішню поверхню в жовтий колір, він може викликати розлад травлення. Гриб швидко росте і загниває за кілька тижнів, що робить його вживання вкрай небезпечним.

Коли гриб молодий і його внутрішня частина ще біла і він їстівний

У медичному сенсі Calvatia gigantea — це рідкісна рослина, що має властивості згортання крові, сприяє детоксикації організму і навіть, як вважається, підвищує чоловічу силу. Однак для того, щоб повністю зрозуміти її реальний вплив на здоров'я, необхідні подальші дослідження.

За деякими даними, дрібнішу Calvatia gigantea розміром близько 20 см було раніше виявлено в яблуневому саду в провінції Північна Чолла (Південна Корея). Його було продано за величезну суму в 50 млн вон (1 388 183 гривень). Враховуючи значно більший розмір гриба, знайденого Со Кі Соком, його продажна ціна може бути значно вищою.

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...