Столиця в коронавірусній облозі": У Кличка розповіли, як у Києві запровадять локдаун

У Києві комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збереться на засідання, де планують обговорити посилення карантину в столиці. Як заявив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан, сьогодні в Києві спостерігається складна ситуація через коронавірус, яка пов'язана, зокрема, з міграцією населення, зазначають Патріоти України.

"Вчора збиралася і сьогодні будемо збиратися. Так будемо розглядати посилення карантину, і всі можливі заходи, які можна зробити. Необхідно вирішити питання щодо посилених заходів і взагалі, мало не в "червону зону" перейти, але це питання виключно на рівні Кабінету міністрів", - сказав Рубан, передає РБК Украина.

У той же час перший заступник міськдержадміністрації Микола Поворозник розповів, коли і на який період в Києві можуть запровадити локдаун.

"Все залежить від того, якою буде епідеміологічна ситуація в місті. На даний момент вона дуже складна. Кожен день у нас більше сотні госпіталізованих хворих. І більше тисячі нових випадків захворювання. Такі темпи поширення інфекції ні до чого доброго не приведуть. Ми вже звернулися в Кабмін - там приймається рішення про зони карантину по територіях регіонів", - сказав перший заступник Кличка, передає Сьогодні.

За словами Поворозника, столична влада обговорює кілька варіантів локдауну в Києві.

"Є різні варіанти. Але все, повторюся, залежить від епідеміологічної ситуації в місті. І рішення про терміни залежить безпосередньо від цього. Просто закритися, аби закритися - це неправильно. Поки конкретних дат локдауна у нас немає, але ми точно будемо про це говорити після прийняття остаточного рішення. Однозначно, це не буде з сьогодні на завтра. Але впевнений, рішення буде прийматися найближчим часом", - додав Поворозник.

Пізніше, ввечері, секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що у Києві завтра, 18 березня, можуть посилити карантин. Питання комісія ТЕБ та НС розгляне вранці на позачерговому засіданні.

"Завтра на 10 годину ранку київський міський голова скликає позачергове засідання цієї комісії. Ми чекаємо від головного управління Держспоживслужби і департаменту охорони здоров'я пропозицій щодо посилення протиепідемічних обмежень. І завтра о 10 годині на засіданні вони будуть розглянуті", - розповів Бондаренко РБК-Україна.

За його словами, юридично це не буде переходом в "червону зону". Бондаренко уточнив, що ситуація в Києві дуже складна. У лікарнях понад 3,5 тисячі осіб, з яких 71% у важкому стані, додав секретар Київради.

"За таких темпів госпіталізації, через кілька днів в Києві може не вистачати ліжкомісць для хворих. З огляду на те, що через півроку не виконано обіцянку про задіювання лікарень Національної академії медичних наук, відомчої лікарні "Укрзалізниці", національних лікарень, на жаль, у Києва не залишається іншого виходу, як посилювати обмеження ", - заявив Бондаренко.

Зазначимо, станом на 17 березня, Київ знаходиться в "помаранчевій зоні" адаптивного карантину, оскільки в столиці перевищено норму госпіталізацій пацієнтів з COVID. На сьогодні ця цифра становить 79,3 випадки на 10 000 населення при нормі не більше 60.

Київ також є лідером за новими випадками коронавірусу, наприклад, за минулу добу в столиці зареєстрували 1 121 хворого на COVID-19.

На цьому тлі зростає й кількість хворих на грип і ГРВІ. Згідно з актуальними даними, тільки за минулий тиждень захворіло понад 18 тисяч осіб. Поки захворюваність знаходиться нижче рівня епідемічного порогу.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...