"Стрільці поза віком": Як 61-річна киянка стала геймеркою (відео)

Загалом кіберспорт в Україні ще на стадії розвитку.

Киянка Тетяна Силенко в 61 рік є активною геймеркою і постійно бере участь у кіберзмаганнях. Чим вона дивує молодь? Адже в Україні лише одна команда "60+", передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Ще до обіду Тетяна Силенко находила 12 тисяч кроків, відвідала онлайн-курси і трохи вишивала. Жартує: режим звичайної пенсіонерки. Жінка з комп'ютером, іграми та віртуальною зброєю на "ти". Однак ще півтора року тому про них не знала нічого. "Було написано так: "Набирається група для гри у "Контр-страйк". Я навіть не знала, що це за гра, але було цікаво", - говорить Тетяна.

Тоді саме збирали першу в Україні команду геймерів з пенсіонерів - під назвою "Ageless shooters", що українською "Стрільці поза віком".

Навчатись мали швидко, оскільки за кілька місяців треба було змагатися зі шведами з команди "Silver Snipers", тобто "Сиві снайпери", які у середньому на 10 років старші, у спорті років три, і серед європейських команд у своїй віковій категорії - найсильніші. "Ми їх дуже боялися, тому що ми тільки два місяці тренувалися. Але ми їх перемогли з рахунком 16:1", - згадує Тетяна.

Кіберспорт загалом в Україні ще на стадії розвитку. Молоді команди вже давно виступають на міжнародних змагання, але сам кіберспорт на державному рівні визнали лише цьогоріч. Хоча це може приносити чималий заробіток, як для геймерів, так і для держави.

Але для Тетяни Силенко та її команди у першу чергу це задоволення від гри, від спілкування та азарту змагань. "Є цілком наукові дослідження, що такі командні ігри добре впливають на фізичний і емоційний стан людини у будь-якому віці", - говорить член кіберкоманди Павло Бондарчук.

У "Стрільців поза віком" три заняття на тиждень. За фахом Тетяна Силенко - інженер-механік, у 90-их перейшла до фірми, що займалась крівлею дахів, а потім захопилася вишивкою на одязі. У житті, каже, головне завжди знаходити улюблену справу.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...