Стрімко втрачає рейтинг? Стало відомо, скільки українців не довіряють тлемарафону "Єдині новини"

Телемарафон "Єдині новини" мав широку підтримку в Україні в перший рік повномасштабного вторгнення Росії. Однак вже у 2023 році довіра українців до телемарафону почала падати і станом на цьогорічний лютий стала вдвічі меншою, ніж була у травні 2022 року, передають Патріоти України.

Такий результат соціологічного опитування, яке зробив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). Дослідження тривало від 5 до 10 лютого, опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю.

Згідно з оприлюдненими результатами, вперше за два роки зафіксовано більше тих українців, які не довіряють "Єдиним новинам". Якщо на початку вторгнення майже 70% українців довіряли телемарафону, то станом на лютий 2024 таких всього 36%.

Більш критично ставляться до "Єдиних новин" ті українці, які не довіряють президенту Володимиру Зеленському. Однак і серед тих, хто підтримує главу держави, телемарафону довіряє менша частина – 48%, не довіряють – 33%.

Також є незначна різниця в довірі "Єдиним новинам" серед мешканців різних областей Україні. Трохи більш критично до телемарафону ставляться українці на заході держави – довіра в цьому регіоні становить 31%. Не довіряють 56%.

Також помітна різниця в довірі чи недовірі в центрі країни. В цьому регіоні схвально ставляться до "Єдиних новин" 37%, а не довіряють 48% Найбільше телемарафону довіряють на сході країни – 40%.

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, падіння довіри до телемарафону обумовлено загальною тенденцією зростання недовіри до різних державних інституцій. "Загалом ситуація в суспільстві складна. Вона відображається у тому числі на наростанні критики до влади. Відповідно позначається й на таких речах, які асоціюються з владою. Марафон асоціюється з нею, тому викликає велику критику", – зазначив Грушецький.

Оновлення даних військовозобов’язаних під питанням? Уряд не надав ЦНАПам доступу до необхідних систем

четвер, 16 травень 2024, 17:44

Закон про мобілізацію передбачає, що частина відповідальності за оновлення даних військовозобов'язаних ляже на Центри надання адміністративних послуг. Однак уряд досі не надав ЦНАПам доступу до необхідних систем. Про це в коментарі LIGA.net повідомив с...

"Разючі здібності": Зрадник Царьов визнав, що Путін не здатен знищити українську енергетику

четвер, 16 травень 2024, 17:30

Колишній український підприємець та нардеп, колаборант, проросійський політик та сепаратист Олег Царьов визнав, що, не зважаючи на цілеспрямовані удари Росії по критичній інфраструктурі України, українська енергетика виявляє «разючі здібності до регене...