Стрибок радіації виявили випадково: Нові подробиці небезпечної НП у Києві (фото)

Підвищений рівень радіації у Києві виявили в окремій одноповерховій будівлі фізико-хімічної лабораторії Центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України. Як з'ясувалося, "фонить" частина приміщень, передають Патріоти України.

Як розповів начальник відділу радіаційного-екологічного контролю Валерій Гірій, підвищений гамма-фон виявили ще 24 жовтня.Виявили джерело радіації у приміщенні будівлі зі стрічковим фундаментом, де розташовані лабораторні та господарські приміщення.

"Трапилося це, можна сказати, випадково. Мав відбутися семінар радіологів та треба було робити доповідь. Один із працівників взяв із собою дозиметр, увімкнув і засік підвищений гамма-фон. Зробили заміри, які показали декілька сот мікрорентген", - розповів Валерій Гірій.

Коли на наступний день почали робити більш детальні заміри в районі фундаменту, рівень радіації, за його словами, склав до десятка мілірентген. Відзначимо, що допустиме значення рівня радіаційного фону відповідно до Норм радіаційної безпеки України - 30 мкР/год (мікрорентген у годину) Гірій також відзначив, що джерело знаходиться на окремій ділянці. З відстанню активність різко падала.

За словами Валерія Гірія, "викиду" радіації за межі будівлі, як про це повідомляють у соцмережах, не було. Джерело підвищення радіаційного фону, на його думку, може бути всередині фундаменту.

Зазначимо, що поруч із будівлею обсерваторії є житлові багатоповерхівки. А на відстані біля 500 м розташований реактор Інституту ядерних досліджень НАН України.

Джерело: Обозреватель

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...