Суд вирішив бути "гуманним": Чоловік, який намагався вбити свою дружину і випадково порізався ножем, отримає грошову компенсацію

В Англії чоловік, який порізав собі руку, коли намагався вбити свою дружину восьмидюймовим кухонним ножем, отримає 17 500 фунтів стерлінгів після того, як подав до суду на медзаклад за "злочинну недбалість" під час лікування його ран. Про це повідомляє DailyMail, передають Патріоти України.

36-річний Дорінель Кояну з Румунії був засуджений на 11 років у 2015 році за спробу вбивства своєї дружини. Він встромив восьмидюймове лезо в спину жінки і залишив її помирати. Лезо пройшло через груди, через два ребра, легені та в печінку, і потерпіла провела чотири місяці в лікарні.

Під час спроби вбивства дружини чоловік отримав глибокі порізи двох пальців на правій руці.
З-за ґрат він подав позов до Національної служби охорони здоров’я, наполягаючи на тому, що лікарі не надали йому лікування незабаром після ув’язнення.

Його адвокати стверджували, що обвинуваченому повиннні були зробити операцію протягом 10 днів після отримання травми, але медики її скасували, боячись за власну безпеку.

Чоловік відбув лише п’ять років свого ув’язнення, але, перебуваючи за ґратами, він подав позов до Національної служби охорони здоров’я, наполягаючи на тому, що через те, що лікарі його вчасно не пролікували, він не може тепер рухати пальцями. Спочатку чоловік вимагав компенсації у розмірі £325,000, але отримав £17,500.

"Немає значення, чи порізав він пальці, відкриваючи банку з квасолею… чи намагаючись вбити свою дружину", — наголосив суддя і присудив виплатити потерпілому компенсацію у розмірі 17 500 фунтів.

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...