"Сумна звістка прийшла з Києва": Помер єдиний син Сергія Параджанова

У Києві помер Сурен Параджанов - єдиний син україно-вірменського режисера Сергія Параджанова. Йому було 62 роки. Про його смерть повідомив у Facebook друг режисера, фотограф Юрій Мечитов, передають Патріоти України.

"Сумна звістка прийшла з Києва – на 63-му році життя помер син Сергія Параджанова Сурен", – написав він.

Мечитов опублікував фото Сергія та Сурена Параджанових.

Довідка. Сурен Параджанов народився 11 жовтня 1958 року в столиці України Києві. Він закінчив архітектурний інститут і три роки працював за своєю спеціальністю. Потім зайнявся бізнесом.

Жив у Києві з матір'ю Світланою Щербатюк-Параджановою, вона померла влітку минулого року на 82-му році життя.

Сергій Параджанов - український та вірменський кінорежисер. Міжнародне визнання прийшло до нього після зйомки культових фільмів Тіні забутих предків (1965) і Колір граната(1968), завдяки яким режисер вважається одним із засновників "нової радянської хвилі" та "поетичного кінематографа".
Сергій Параджанов помер від раку легенів 20 липня 1990 року на 67-му році життя в Єревані (Вірменія). У 1990 році отримав звання народного артиста УРСР (посмертно), а в 1991 році - Державну премію України ім. Т. Шевченка (посмертно).

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...