"Сусіди викликали поліцію, щоб виселити моїх дітей з будинку": Хворий на коронавірус українець розповів свою історію

Поки що серед знайомих і колег Павла Пуськова ніхто не захворів, але всі на карантині.

"Лікарі до мене заходять у масках, комбінезонах, окулярах і рукавицях. Після огляду йдуть у передбанник, де все знімають та утилізують. І лише після цього заходять у відділення. І так відбувається щоразу", – розповідає Павло Пуськов. Чоловік уже понад тиждень лікується від коронавірусу в Олександрівській лікарні Києва та чекає на повернення додому, передають Патріоти України із посиланням на The Village Україна.

Павло ділиться своєю історією діагностики та лікування, а ще закликає не боятись нового вірусу: "Коронавірус – це лише хвороба, як і будь-яка інша. Завжди варто бути позитивно налаштованим".

"Думаю, я заразився COVID-19 у Парижі, коли був там з 28 лютого по 1 березня. Після повернення, 2 березня, мені стало погано. Я не пішов до лікарів, а самостійно пропив антибіотик, і мій стан поліпшився. 8 березня полетів до Німеччини на три дні. Після приїзду додому в мене різко піднялася температура до 38.7, і тоді я вже вирішив звернутися до лікаря у приватну клініку.

Терапевт мене послухав, оглянув і сказав, що все добре: я точно не хворію на коронавірус. Далі я пройшов тест на грип, який показав негативний результат. У висновку мені поставили діагноз "гострий синусит". У клініці виписали краплі для носа та ліки проти лихоманки. Я продовжував лікуватися вдома ще чотири дні.

Я пішов у клініку, де мене послухали, взяли аналіз крові та зробили повторний тест на грип. Терапевтка запропонувала додатково зробити томографію легень, яка й показала важку форму двосторонньої пневмонії та рідину в легенях. Лікарка миттю зателефонувала на 103, і мене госпіталізували в Олександрівську лікарню, де я сьогодні й перебуваю.

Госпіталізувати мене 18 березня. У лікарні зробили експрес-тест на COVID-19, який був негативний. Наступного дня знову провели аналіз, взявши мазок: тут уже тест показав позитивний результат. Повторний тест наступного дня теж був позитивний.

Із симптомів у мене була лише висока температура. А протягом усього часу, що я хворів, не було ні кашлю, ні нежитю. Моє лікування відбувається так: тричі на день мені роблять уколи, щодня ставлять крапельниці, я п’ю пігулки, серед яких антибіотики та жарознижувальні засоби.

Після того, як мій діагноз підтвердили, лікар попросив написати всім, з ким я контактував. Треба було повідомити, що я захворів. А люди, які були в контакті зі мною, мають залишатися на самоізоляції 14 днів і бути на зв’язку з сімейним лікарем.

Насамперед я написав про коронавірус у чат групи житлового комплексу, у якому мешкаю. Також повідомив групу школи англійської мови, куди ходжу на заняття, і колегам на роботі.

Деякі сусіди викликали поліцію, щоб виселити моїх дітей з будинку та відправити їх на карантин. Охорона не впустила правоохоронців до моєї сім’ї, з якою я навіть не був у контакті, бо живу в іншому під’їзді. Поки що серед моїх знайомих і колег ніхто не захворів, але всі на карантині. Місцеві ЗМІ писали, що мене госпіталізували до лікарні Білої Церкви, а потім забрали до реанімації у тяжкому стані, але це неправда.

На момент госпіталізації я, здається, був другим пацієнтом в Олександрівській лікарні з коронавірусом. Зараз мене перевели з відділення інтенсивної терапії. Я лежав у одномісній кімнаті, але туди хотіли заселити тяжкохворого після реанімації, тож мене попросили звільнити палату. Скільки людей приблизно з таким діагнозом у лікарні наразі – я не знаю. За словами лікарів, усі палати зайняті.

Лікарі до мене заходять у масках, комбінезонах, окулярах і рукавицях. Після огляду йдуть у передбанник, де все знімають та утилізують. І лише після цього заходять у відділення. І так відбувається щоразу. Все лікування безкоштовне, його фінансує держава. За час перебування у медзакладі я купив, можливо, катетер, але й цього міг не робити.

Тепер я одужую, мені зробили тест на коронавірус. Якщо його результат буде негативним, ми повторимо тест. Лише після двох негативних тестів мене випишуть. Я вакцинувався проти грипу і думаю, що через це мій стан не такий тяжкий, як міг би бути. Але це лише мої припущення: я не розмовляв про це з лікарем, тому не можу твердити, що це справді якось пов’язано.

Коронавірус – це лише хвороба, як і будь-яка інша. І треба бути позитивно налаштованим. Я в гарному гуморі, почуваюся добре і чекаю, коли мене випишуть. Після виписки планую дотримуватися карантину, як і всі. Поки що ніхто не може сказати, чи є у мене імунітет до вірусу, тож я можу заразитися вдруге".

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...