Свята не буде: В Україні повний локдаун можуть ввести з 2 січня, обмеження будут дуже жорсткі

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пропонує ввести повний локдаун в Україні з 2 січня 2021 року в зв'язку з ростом захворюваності на коронавірус. Про це повідомляє Zn.ua, передають Патріоти України.

За даними джерел видання, остаточне рішення про терміни локдауну ще не прийнято. МОЗ наполягає на жорсткому карантині з 2 січня, який тривав би три тижні. Глава МВС Арсен Аваков пропонує ввести локдаун з 7 грудня. Як пише "Інтерфакс-Україна", питання роботи транспорту під час локдаун туакож ще обговорюється, прораховують всі варіанти.

Що таке локдаун

Локдаун - жорстка форма карантину, яка обмежує вільне пересування людей як у державі, так і за її межі. У таких умовах функціонувати можуть лише ті організації, які надають необхідні основні послуги і товари (лікарні, аптеки, продуктові магазини і т. ін.).

Локдаун вже вводився навесні 2020 року, коли не працював громадський транспорт, були лімітовані можливості пересування людей між містами, не працювали школи, установи, а чимале число українців ізолювалися вдома.

Що передбачає повний локдаун

- обмеження вільного пересування і соціальних контактів громадян;

- закриття практично всіх підприємств, установ і організацій, в тому числі освітніх, розважальних, спортивних, закладів громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) і т. ін.;

- переведення співробітників підприємств, організацій і установ максимально на роботу в онлайн-режимі;

- закриття кордонів, припинення міжнародного і міжміського сполучення, а також роботи громадського транспорту в межах населених пунктів.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...