"Свято наближається": Постачальники газу назвали свої ціни на вересень

Газопостачальні компанії оприлюднили на своїх сайтах тарифи на газ для населення на вересень. Згідно з розрахунками РБК-Україна, в порівнянні з серпнем ціни зросли, проте річні тарифні плани не змінилися, зазначають Патріоти України.

Так, «Кіевгазенерджі» продає газ по 19,80 гривень за кубометр (серпневий тариф становив 15,76 гривень), «Черкассигазсбит» — по 16,76 гривень, «Уманьгаззбут» — по 16,78 за кубометр.

Однак більшість постачальників відмовилася від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Йдеться про компанії, що працюють під брендом «Твій Газзбут». Не пропонує місячного тарифу і «Нафтогаз України».

Є й компанії, які пропонують місячний тариф на рівні річного — так, компанія YASNO продає газ по 8,94 гривні за кубометр на вересень або до кінця сезону.

Базові річні фіксовані ціни на газ коливаються від 7,80 гривень до 13,50 гривень за кубометр, в т. ч. «Нафтогаз України» готовий поставляти ресурс по 7,96 гривень.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зниження тарифів на газ стане можливим, тільки якщо Україна припинить імпортувати газ, але наразі попри всі обіцянки Нафтогазу наростити видобуток "блакитного палива" він лише скорочується.


Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...