Своєю гривнею не підтримуватимемо російських вбивць: НАЗК визнало спонсором війни виробника "Ведмедика Барні" та "Мілки"

Американську транснаціональну компанію з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв Mondelez International додали до списку міжнародних спонсорів війни в Україні. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Компанія в умовах війни не тільки продовжує працювати на російському ринку, а й ефективно просуває свою продукцію в торгових мережах та виводить на ринок новинки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інтереси компанії, що має річний дохід близько 26 млрд доларів і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ Мон'дэлис Русь, яка має три заводи:

  • фабрику Більшовик, яка випускає печиво Ювілейне, OREO, Ведмедик Барні та крекери TUC;
  • виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, "Повітряний", Milka та батончик Picnic);
  • завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls).

За підсумками 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав 339 млн доларів (+303% за рік), виторг - понад 1 млрд доларів (+38% за рік). Бюджет Росії компанія поповнила на понад 61 млн доларів податків.

"Це - суха фінансова статистика, яка вимірюється життями українських дітей, які більше ніколи не скуштують Ведмедика Барні", - зазначили в НАЗК.

Після російського вторгнення в Україну співробітники Mondelez в Балтійському регіоні, що охоплює Литву, Латвію та Естонію, надіслали петицію генеральному директору компанії Дірку Ван де Путу з проханням припинити весь бізнес в Росії.

Mondelez відреагувала формально - оголосила про призупинення нових інвестицій та вкладень у рекламу в Росії. "Однак, судячи з фінансових показників, російський ринок для компанії залишається перспективним", - резюмували в НАЗК.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...