Система своїх не здає: Троє працівників МВС, фігурантів гучного вбивства 5-річного хлопчика на Київщині, знову на волі

Справа про вбивство п'яними поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі Київської області, яке сталося 3 червня 2019 року, зависла в суді. Обвинувачені у вбивстві дитини досі не отримали остаточного вироку, більше того - на даний час в СІЗО знаходиться тільки один з підозрюваних, решта - на волі під заставою або особистим зобов'язанням , повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Слухання по справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова йдуть уже півтора року, а до вироку так і не дійшло.

Як відомо, трагедія сталася 31 травня 2019 року, коли в Переяславі Київської області компанія п'яних поліцейських Іван Приходько та Володимир Петровець, а також неповнолітній син останнього Станіслав і їхній знайомий Дмитро Кривошей влаштували собі "розвагу" і почали стріляти по банках просто в житловому районі міста. Одна з куль потрапила в голову Кирила, який грався неподалік, і через три дні хлопчик помер.

Зараз у СІЗО перебуває тільки один підозрюваний – колишній поліцейський Приходько, слідство вважає, що це він зробив смертельний постріл. Тим часом Петровця і Кривошея суд випустив під заставу. Під особистим зобов'язанням перебуває і вже повнолітній син Петровця. Він за час судового розгляду встиг закінчити військовий ліцей і вступити до місцевого вишу. Однак оскільки на момент скоєння злочину він не досяг 18-річного віку, його інтереси в суді представляє мати.

Бабуся вбитого Кирила Олександра Тлявова розповіла, що останнім часом засідання суду стали зриватися з найрізноманітніших причин.

"До цього все йшло ще більш-менш. Але з початку року вже перенесено шість засідань. То захворів адвокат, то сам обвинувачений, то була погана погода, то не змогли доставити речові докази. У чотирьох обвинувачених п'ять захисників. Вони діють злагоджено. Один сказав, що в зал не зайдуть із якоїсь причини, і всі пишуть заяви. На будь-який документ кожен захисник обвинувачених подає своє клопотання. Тому все затягується", – пояснила жінка.

Вона додала, що суд досі не допитав всіх свідків.

"Обвинувачені поводяться як завжди. Вони і їхній захист заявляють, що кулю, яку хірурги вилучили з голови мого внука, нібито підкинули експерти. Витримувати все це дуже важко. Після кожного суду я кілька днів приходжу до тями, п'ю таблетки постійно. Але я повинна захищати свою сім'ю і свого онука", – каже бабуся.

Рідні вбитого Кирила не планують відступати і хочуть домогтися правосуддя.


Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...