Систематично їздить туди-сюди, або Україна має знати в обличчя своїх "героїв": Суддю по справі Медведчука і книзі про Стуса спіймали на любові до "ДНР"

Скандальне рішення по захисту ділової репутації кума Путіна, на одній шальці терезів та залежність від російських окупантів Донбасу на іншій. Чи неупереджена була пані Заставенко, коли судила книгу про Василя Стуса?

Після заборони згадувати Віктора Медведчука у книзі "Справа Василися Стуса" Вахтанга Кіпіані з'ясувалися скандальні факти про суддю, яка винесла такий вердикт. За словами експерта Центру протидії корупції Галини Чижик у Facebook, рішення ухвалила суддя Марина Заставенко з Донецька, яку "в 2017 році хотіли звільнити за зв'язки з так званою "ДНР", передають Патріоти України.

До переведення в столицю Заставенко працювала в Красногвардійському районному суді Макіївки Донецької області.

За словами Чижик, в 2016-му році спливала інформація про те, що у судді є майно на тимчасово окупованих територіях, вона систематично їздить туди-сюди. Вища кваліфікаційна комісія суддів спочатку відкрила дисциплінарну справу, але потім відмовилася звільняти суддю Заставенко.

"Навряд чи українська суддя спокійно може кататися в "ДНР", не отримуючи для себе гарантії безпеки "з того боку". Особливо враховуючи, як активно росіяни поповнили обмінний фонд. Саме тому СБУ писала скарги на таких суддів у ВККС", - пише Галина Чижик.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...