"Так війни не виграються!": Штурмовик спецпідрозділу "Кракен" назвав одну з головних проблем українців

Наша головна проблема — це люди і ментальна складова нашого народу. На сьогоднішній день українці не об’єднані ідеєю перемоги, а війна для них десь там далеко — в Донецькій області. Таку думку в інтерв’ю TSN.ua висловив штурмовик спецпідрозділу Головного управління розвідки України “Кракен” на позивний “Кавалер”, передають Патріоти України.

За словами військового, за два роки повномасштабної війни дуже багато людей повернулися до звичайного життя. “Насправді, найголовніше — це люди. Якщо люди об'єднані однією метою і всі люди хочуть перемоги, вони будуть працювати над цим. На жаль, у нас зараз люди не об'єднані цією ідеєю. І за два роки повномасштабної війни дуже багато людей повернулися до звичайного життя — працюють, відпочивають. І війна вже десь там, далеко, в Донецькій області, в Луганській області, на Запоріжжі, де багато хто навіть не був. І їх це не бентежить. Я вважаю, що наша наша головна проблема — це люди і ментальна складова нашого народу”, — розповів “Кавалер”.

На його думку, українське суспільство повинно якнайшвидше змінитися для того, щоб здобути перемогу. “На жаль, коли меншість людей, меншість населення приймає участь у такій великій війні, несе величезні втрати, а інша, більша частина населення, взагалі не дотична до цього…. Так війни не виграються. Можна взяти за приклад Першу чеченську кампанію. Якщо я не помиляюсь, близько дев’яти відсотків чоловічого населення країни на той час взяли зброю в руки і почали знищувати російських окупантів, які прийшли до них на землю”, — каже військовий.

За його словами, це гарний приклад того, як народ домігся своїх вимог без міжнародної підтримки — тільки завдяки об’єднаності. “У них не було танків, у них не було там літаків і так далі. Основна зброя стрілецька була. І все одно люди воювали, тягнули і добилися свого в першій кампанії. На сьогоднішній день в Україні, я думаю, близько чотирьох-п'яти відсотків чоловіків задіяні у такій великій війні, яка у нас зараз відбувається”, — розповів “Кавалер”.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...