"Таким його зробила мати - живучи в Україні, вона ненавиділа українців, "бандерами" називала... Земля йому бетоном!". Як згадують про Дмитра "Вагнера" Уткіна у селищі на Кіровоградщині, де той виріс

Дмитро Уткін/світлина з паспорта й селфі, розповсюджені в інтернеті

23 серпня на території Тверської області РФ впав літак, на борту якого, серед інших, були власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та співзасновник групи Дмитро Уткін, позивний якого й дав назву організації. Про це повідомило Федеральне агентство повітряного транспорту "Росавіація", опублікувавши список пасажирів. Уткін дитинство провів у селищі Смоліне Кіровоградської області. Як про колишнього земляка згадують жителі селища – читайте в матеріалі Суспільного.

Згідно зі шкільною алфавітною книгою, яку журналістам показав директор місцевого ліцею №2 Владислав Угрімов, Уткін навчався там протягом 1977-1987 років.

"Як саме навчався, не можу сказати, бо дані про оцінки не збереглися. Зі слів вчителів, які нині вже не працюють, але працювали коли він був учнем – навчався добре, проблем з поведінкою не було. Дико, що людина, яка навчалась в українській школі мала таке ставлення до українського народу".

Шкільна алфавітна книга смолінського ліцею №2. Фото: Суспільне Кропивницький

Жителька Смоліного Валентина, яка живе в тому ж будинку, де жили Уткіни, розповіла, що вони приїхали з Уралу.

"Батьки розлучились, він (Дмитро Уткін – ред.) жив з матір’ю. Закінчив у нас школу, а військову освіту отримав в Росії. Одружився тут, син є, але він йому ніколи нічим не допомагав".

Зі слів жінки, вона зустрічала Уткіна з матір’ю в селищі вже за часів Антитерористичної операції.

"2018 чи 2019 року. Вони жили в сусідньому під’їзді, ходили на дачу. Тоді він матір і доньку забрав, в Санкт-Петербурзі купив їм по квартирі. Його (Уткіна – ред.) таким зробила мати – живучи в Україні, вона ненавиділа українців, "бандерами" називала".

За словами сусідки, у квартирі, де жила матір Уткіна Людмила, живе чоловік, який нині на фронті. Купив він квартиру чи винаймає, сусідка не знає.

В Росію Уткін забрав доньку від цивільної дружини – шкільної вчительки, розповіла місцева жителька, яка відмовилась назватись. У Смоліному, сказала, живе жінка, з якою він був одружений і має сина. Сам же Уткін, з її слів, ріс без батька.

"Не варто й згадувати про нього. Ніколи ні з матір’ю, ні з ним не спілкувалась. Але знаю, що матір Україну не любила, але чомусь не їхала. Завжди була сама. Забрав він її десь у 2019 році. Разом з донькою від цивільної дружини. А син - від офіційної дружини, але розлучились вони ще до його народження".

Що розповіла колишня дружина Уткіна

Колишня дружина Дмитра Уткіна Тетяна працює на смолінській шахті, допомагає українським військовим, зокрема плетучи маскувальні сітки. Вдруге вийшла заміж, народила другого сина.

Жінка розповіла, що Уткін не бачив сина, який народився 1999 року, жодного разу. З її слів, одружились через вагітність, але разом не жили.

"Навчалися в одній школі, але не були знайомі. Познайомились, коли він вже був військовим. Позустрічались – він поїхав, з вагітною одружився, проклинаю той день – поїхав, забрав з пологового – поїхав. Жодної копійки не мали від нього. Не пам’ятаю й обличчя його, не згадувала ніколи. Кажуть, що приїздив за мамою, не бачила. Живемо в різних мікрорайонах".

За словами Тетяни, Уткін хотів побачити сина, коли тому було десять років.

"Зателефонував на домашній телефон і сказав, що хоче побачити сина. Син попросив передати, що у нього немає батька. На цьому все. Це був десь 2009 рік, більше ніколи його не чула. Земля йому бетоном!"

Чи могли знищити Пригожина і яке майбутнє у ПВК "Вагнер" без ватажка. СУСПІЛЬНЕ | ПОЯСНЮЄМОЧИТАТИ ЩЕ

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...