Там, де нема коронавірусних обмежень: Українські туристи "окупували" екзотичний Занзібар

На Занзібарі не дотримуються коронавірусних обмежень.

Зараз на Занзібарі дуже багато наших відпочивальників. Всюди чути українські та російські слова, а в деяких кафе меню одразу на англійській та російській мовах. Про це повідомила журналістка Віра Андріюк на своїй сторінці в мережі Facebook, передають Патріоти України.

Також на Занзібарі не дотримуються коронавірусних обмежень. «Маски взагалі ніхто ніде не носить, лише в аеропорту. Буквально декілька працівників мали й у кафе, при готелі два офіціанти носять маски на бороді. Ніяких антисептиків на кожному кроці, ніякої дистанції, табличок про те, щоби дотримуватися правил. Таке враження, що або потрапила в інший світ, або зараз 2019 рік», – написала вона.

«Ціни абсолютно адекватні. Повечеряти можна на двох від $15 приблизно (все залежить від обраного ресторану): суп – $3-8, основна страва (наприклад, риба, морепродукти з гарніром) – $5-20, бокал вина чи коктейль – $2-7, фреші – $3-6. Фрукти й вода, звісно, на ринку чи в магазинах біля них у 2-3 рази дешевші, ніж навіть у магазині при готелі», – поділилася спостереженнями Андріюк.

Також журналістка зазначила, що береговою лінією, де працюють ресторани, десятки місцевих пропонують купити наркотики: «Я помітила, у нас на пляжі щоденно проходить хлопець, який в оригінальному стилі, співаючи, зовсім не ховаючись, голосно пропонує: «Кокос, кокос, натс, канабіс».

Танзанія, до якої належить острів Занзібар, не вимагає від туристів ПЛР-тестування або самоізоляції. Посольство України в Танзанії радить подорожувати зі страховим полісом, що покриває лікування Covid-19. Громадянам України для відвідування Танзанії потрібна віза, яку можна оформити в аеропорту прибуття. Віза коштує $50.


Європа почала повертати українців додому? Нові "сюрпризи", які чекають на біженців

вівторок, 21 травень 2024, 14:58

У Чехії знайшли спосіб сприяти поверненню українських біженців додому. Відповідну пілотну програму уже тестує місцеве МВС. Програма тимчасова, тому допоможуть лише кільком сотням людей. . Що придумали в Чехії, а також чим та як мотивують переселенців п...

У Міноборони закликали військових не встановлювати "Резерв+": У чому причина

вівторок, 21 травень 2024, 14:50

Чинним військовослужбовцям не потрібно встановлювати "Резерв+". Для них незабаром запустять альтернативний застосунок.Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в інтерв'ю Radio NV. Як пояснив Лазуткі...