"Танки їхні б'ємо на ходу": Артилерист Закарпатської бригади розповів, як громлять окупантів в Україні

У 128 бригаді розповіли, як нищать ворога. Розбивали гарматами російські колони, які намагалися їх обійти. Про це написали на сайті бригади, передають Патріоти України.

"Практично щодня маємо бойові виїзди. Отримуємо завдання, виїжджаємо на позицію, розкладаємо гармату, готуємо снаряди, заряди і чекаємо команду "вогонь". Усе відбувається за 2 – 3 хвилини. Працюємо з "пташкою" (дрон), яка коригує вогонь. Відстрілялися – і одразу залишаємо бойову позицію, щоб не накрив ворожий вогонь", – розповідає артилерист Василь. Солдат каже, що гарматами розбивали російські колони на близькій як для артилерії відстані – до 10 кілометрів.

"Ворожа техніка намагалася нас обходити, а ми накривали її вогнем, – це було на початку війни. А коли фронт вирівнявся, то й танки їхні б’ємо на ходу (влучали прямо в башту), і колісну бойову техніку, й живу силу. Усе робимо з розумом, тому без втрат", - розповідає він.

Василь у бригаді з 26 лютого – сам прийшов у військкомат через день після початку війни, не чекаючи повістки. Родом із Косівської Поляни на Закарпатті. До війни їздив у Чехію на заробітки. А ще писав вірші – просто для себе. В армії не служив, тільки в школі пройшов стандартну військову підготовку.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...