Тарута попався на спробі нелегального вивозу унікальної колекції з України: СБУ порушила справу проти олігарха

СБУ та митниця затримали китайську частину колекції "Платар", яка належить бізнесмену Сергію Таруті. Експонати хотіли вивезти за кордон. Про це повідомляє журналіст Тетяни Ніколаєнко.

"Десь наприкінці травня у Львові при спробі вивозу СБУ і митниця затримали всю східну колекцію Платар (Сергія Тарути). Її намагались вивезти з документами Галереї Возницького, мовляв, вона не є культурною цінністю. Було відкрито провадження, але джерела підозрювали, що сторони можуть домовитись", - написала журналіст.

В СБУ підтвердили факт відкриття провадження за цією подією.

Ніколаєнко зазначає, що судячи з анонсу галереї Возницького може йтися про унікальне зібрання артефактів минулого китайської культури та історії: авторські твори різних майстрів кінця 18 – початку 19 сторіччя.

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...