Тепер не всім по кишені! В Україні встановили нові ціни на ліки

В Україні здорожчали товари та послуги з охорони здоров'я. Так, порівняно з лютим-2022, у лютому-2023 ціни зросли на 20,2%. Про це повідомляє Держстат. Зокрема, фармацевтична продукція, медичні товари та обладнання подорожчали на 21,3%, передають Патріоти України.

Також зросли в ціні амбулаторні послуги (лікування, що проводиться вдома або під час відвідування хворими лікувального закладу). Їхня вартість за рік збільшилася на 18,9%. За місяць (лютий до січня) розцінки змінилися не так значно. Так, загальне подорожчання склало лише 0,8%. Зокрема:

  • фармацевтична продукція, медичні товари та обладнання зросли у ціні на 0,4%;
  • амбулаторні послуги – на 1,6%.
Здорожчало все

Загалом у лютому-2023 порівняно з лютим-2022, здорожчали всі групи товарів та послуг – на 24,9%. Найбільше послуги транспорту – на 33,6%, а також продукти харчування – на 31,5%.

Більш ніж на 20% подорожчала низка позицій. Зокрема:

  • предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла – на 27,9%;
  • алкогольні напої, тютюнові вироби – на 22,4%;
  • ресторани та готелі – на 23%.

Різні товари та послуги зросли у ціні на 19,3%. Відпочинок та культура – на 16,4%. Зв'язок подорожчав на 13,2%. Освіта – на 9,4%. Найменше у ціні зросли послуги ЖКГ – на 5,2%. А також одяг та взуття, що подорожчали лише на 4,1%.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...