The New Yorker виклав фільм про блогерку з Чернігова, яка показувала своє життя біженки

The New Yorker опублікував короткометражний документальний фільм «Слідами Валерії» (Following Valeria) – про українку, яка стала зіркою соцмереж й одночасно біженкою. Фільм опублікували на YouTube 21 лютого, передають Патріоти України.

Після початку повномасштабного вторгнення українська фешн-фотографка Валерія Шашенок створила серію відео для TikTok – зокрема, відео про бомбосховище, у якому вона з батьками ховалася від російських обстрілів у Чернігові.

«Вона задокументувала деталі свого життя в бункері – готувала їжу на гарячій плиті, варила каву за допомогою паяльної лампи, а під час вилазок назовні знімала зруйновані будівлі та вирви від вибухів», – йдеться на сайті видання. Її відео стали вірусними; одне з них зібрало понад двадцять мільйонів переглядів лише за три дні.

На ролики Валерії натрапила документалістка Нікола Феґґ. Вона назвала їх «чарівними й водночас дуже дивними»: «Я не могла зрозуміти, звідки береться її гумор». Феґґ зустріла дівчину в Варшаві, куди та виїхала, і супроводжувала, аж поки Валерія не повернулася на батьківщину.

У стрічці показують, як дівчина продовжує вести сторінку в TikTok, бере участь у проукраїнських мітингах, відвідує Європарламент. У одній зі сцен вона позичає піджак для виступу в Європейській комісії, потім вона бере продуктову допомогу і дивується, що їй вдалося вполювати цілу курку.

Феґґ зазначила, що саме «ця межа між інфлюенсеркою і біженкою» була для неї найцікавішою з режисерського погляду: «У ній було стільки напруги, що я хотіла зобразити, ким вона була як особистість».

Багато сцен фільму розгортаються в ритмі потяга або валізи, що котиться, коли Валерія з мобільним телефоном у руці спостерігає за пейзажами, що проносяться повз неї, блукає незнайомими вулицями.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...