Тяжка недуга вбила 20-річного хокеїста збірної Чехії

У зборі грошей на його лікування взяли участь багато іменитих спортсменів Чехії.

Хокеїст клубу «Бенатки-над-Йізероу» Ондржей Бухтела, який виступав за збірні Чехії різних вікових груп, помер в 20 років від раку серцевого м'яза, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Про захворювання Бухтели (саркома серцевого м'яза з часом дісталася легень) стало відомо в травні. У зборі грошей на його лікування взяли участь багато іменитих спортсменів Чехії. Зокрема, форвард "Філадельфії" Якуб Ворачек пожертвував 100 тисяч доларів, Давид Крейчі з «Бостона» - 50 тисяч, а знаменитий футбольний голкіпер Петр Чех («Челсі», «Арсенал») та шестиразовий кращий воротар НХЛ Домінік Гашек продали з аукціону свої рукавички. Всього на лікування хлопця було зібрано близько 3,7 мільйона крон (понад 140 тисяч євро).Відзначимо, що в сезоні-2019/2020 Бухтели став найрезультативнішим захисником «Бенатки-над-Йізероу», набравши 25 очок в 57 матчах. А в минулому році на чемпіонаті світу серед хокеїстів до 20 років він провів сім поєдинків і заробив чотири очки за системою «гол плюс пас».

«Життя інколи буває жорстоким. Від імені чеського хокею я хочу висловити свої співчуття родині Бухтели, його друзям і рідним», - заявив президент Федерації хокею Чехії Томаш Краль.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...