Тільки назвали не "Авророю", а "Стівом": Над Британією побачили сяйво в небі, схоже до того, що було над Україною (фото, відео)

Світлове явище, яке називають сильним посиленням швидкості теплового випромінювання (Стів), є нещодавнім відкриттям вчених, подібним до полярного сяйва та австралійського сяйва. Його можна було побачити минулими вихідними над деякими країнами Європи, зокрема Великою Британією. Про це пише видання Independent, передають Патріоти України.

"Стів" схожий на полярне сяйво, але його іони дуже швидко рухаються зі сходу на захід і досягають навіть екватора. Саме тому таке світіння можна побачити у країнах, далеких від північного полюсу. Це результат взаємодії між зарядженими частинками під час сонячних штормів, які також називають корональними викидами маси, і захисним шаром магнітного поля Землі, який називається магнітосферою.

"Він викликаний гарячими потоками газу, що проходять через магнітосферу Землі зі швидкістю понад 13 тис. миль/год", - повідомляє видання з посиланням на SpaceWeather.com.

Під час явища "Стів" ці ріки гарячого газу отримують енергію від сильних геомагнітних бур, подібних до тієї, що сталася цими вихідними.

Вперше це явище виявили вчені-аматори в проекті під назвою "Авроразавр" і дали йому прізвисько "Стів". Його також помічали кілька разів у 2015 та 2016 роках і навіть бачили згори з супутника Європейського космічного агентства, що пролітав повз.

Але пізніше вчені дали йому назву "Сильне посилення швидкості теплового випромінювання", що в англійській мові зберігає абревіатуру "Стів".


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...