​"Тільки такі боягузи, як росіяни, на таке здатні. Родіна-мать, бл***":   Історики показали фото вимерлого від Голодомору села на Харківщині - замість дверей та вікон лише чорні діри

У мережі оприлюднили світлину із доказом моторошних наслідків Голодомору в Україні у 1932-1933 роках. Вона з'явилася на сторінці спільноти Hіstory Ukraine в Twitter. На кадрі зазнімковане спустошене село на Харківщині, де зовсім не залишилося мешканців, передають Патріоти України.

"Вимерле від голоду село на Харківщині, 1933 рік. Геноцид", – йдеться в описі до трагічного фото. В основі сюжету цього знімку – вулиця із сільськими хатами, які починають руйнуватися без господарів. В оселях замість дверей та вікон вже видні лише чорні діри.

У коментарях українці згадали про злочини радянської влади, чиї дії й стали причиною трагедії, яка забрала мільйони життів. Крім того, люди провели паралелі із сучасністю – з війною на сході, яку так само розв'язав Кремль.

"Тільки такі боягузи, як росіяни, на таке здатні. Вони лише проти мирних круто воюють. На справжнього ворога вони не такі відважні воювати йти", "Потім попід генделиками позбирали обдертих цапів й хати заселили... Родіна-мать, бл***", – обурилися користувачі мікроблогу.

Нагадаємо, раніше у мережі оприлюднили копію радянського документу про "чорні дошки". На них під час Голодомору заносили українські села, чиї колгоспи нібито не справлялися із встановленими нормами.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...