Тіло перетворюється на камінь: Підліток захворів страшною хворобою

Джейден Роджерс зараз єдиний страждає на це захворювання, а в світі зареєстрований всього 41-й випадок такої хвороби.

У США, в Колорадо, підліток захворів жахливою хворобою. Він став "перетворюватися на камінь", і його попередили, що якщо йому не знайдуть ліки, то він буде заточений в своєму тілі. Про це пише видання Mirror, передають Патріоти України.

15-річний Джейден Роджерс вважається єдиною людиною в світі з синдромом жорсткої шкіри. Синдром змушує шкіру Джейдена затвердіти, через що він прикутий до інвалідного візка і наражається на ризик органної недостатності, оскільки його камнеподібна шкіра тисне на його легені і серце.

Хлопчикові поставили діагноз в 2013 році після того, як 54-річна мама Наталі виявила на стегні Джейдена грудку твердої шкіри, яка швидко поширилась на його ноги, живіт, руки і шию.

Наталі, домогосподарка, розповіла: "Джейден практично перетворюється на камінь, і це стало настільки важко, що він не може рухати ногами. Якщо він не отримає лікування, лікарі кажуть, що він буде похований у власному тілі. Все його тіло перетворюється в камінь, тому що ця хвороба починається зсередини і переходить на шкіру. Як тільки вона досягне його шкіри, це означатиме, що все його тіло під нею теж стане тверде, як камінь. Шкіра почала здавлювати його серце, тому він не може дихати без вентилятора, і вона тисне на інші органи, тому вони почнуть відмовляти. Його майбутнє не виглядає хорошим".

Наталі і колишній державний службовець, її чоловік, 56-річний Тім, зараз збирають кошти, щоб відвезти Джейдена в Італію для лікування, щоб допомогти уповільнити поширення хвороби, перш ніж вона розчавить його груди. Мама трьох дітей сказала:

"Якщо ми не доставимо його в Італію, він не виживе. Як тільки він отримає лікування, щоб зупинити прогресування хвороби, він зможе пройти терапію, щоб розм'якшити шкіру. Лікарі вважають, що він єдиний в світі страждає на це захворювання, а в світі зареєстрований всього 41 випадок".

До постановки діагнозу Джейден був футбольним фанатом, але тепер йому судилося провести залишок свого життя в інвалідному кріслі, незважаючи на те, що він отримує хіміотерапевтичні препарати, щоб уповільнити поширення хвороби. Йому також довелося кинути школу, і батьки навчають його вдома.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...