Кожній господині під час новорічних і різдвяних свят хочеться побалувати свою родину і приготувати нові страви, наприклад, незвичні закуски замість бутербродів зі шпротами, корисні салати і, звичайно ж, смачні десерти, передають Патріоти України.
Солодка шоколадна ковбаска
Інгредієнти: печиво "Пряжене молоко" (500 г), згущене молоко (1 банка, 380 г), вершкове масло (200 г), какао-порошок (3 ст. л.), волоські горіхи (1 склянка), ванільний цукор ( 2 пакетика), коньяк (30 мл).
Приготування
Крок 1: Печиво поламати так, щоб вийшли невеликі шматочки, потім розкачати качалкою в крихту.
Крок 2: Додати в печиво какао-порошок, просіюючи його через сито.
Крок 3: Горіхи підсмажити на сковороді, порізати, подрібнити качалкою.
Крок 4: З'єднати суміш із печива і какао з горіхами.
Крок 5: Розм'якшити масло (можна погріти в мікрохвильовці), збити його в блендері зі згущеним молоком і ванільним цукром, з'єднати із сумішшю з печива, додати коньяк, все перемішати.
Крок 6: Сформувати руками батончик ковбаски, загорнути в пергаментний папір і залишити в холодильнику на 2-3 години.
Фото: pinterest.com
Сирний десерт з желе
Інгредієнти: сир 5% (500 г), вершкове масло (200 г), молоко (1 стакан), желатин (25 г), цукор (1 склянка), желе (1 упаковка), ванільний цукор, фрукти - на смак.
Для цього десерту вам знадобиться прозора форма або порційні скляні креманки.
Приготування
Крок 1: Взяти сир, перебити блендером з маслом, цукром і ванільним цукром.
Крок 2: Молоко злегка підігріти і розчинити в ньому желатин, додати в перебиту сирну масу.
Крок 3: Розкласти по креманках або в форму і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4: Окремо зварити желе - один вид або кілька.
Крок 5: Якщо хочете прикрасити десерт фруктами - нарізати ківі, полуницю, малину та ін.
Крок 6: На застиглу сирну масу викласти фрукти і залити желе. Поставити в холодильник мінімум на годину (поки желе не застигне).
Фото: pixabay.com
Десерт "Чорний ліс"
Інгредієнти: борошно (150 г), вершкове масло (225 г), цукор (175 г), яйця (3 шт.), молоко (3 ст. л.), какао-порошок (50 г), розпушувач (1 ч. л.), сметана 25% (200 г), вишня без кісточок (150 г), червоне вино (50 мл), шоколад для прикрашання.
Приготування
Крок 1: Вершкове масло збити з цукром і яйцями.
Крок 2: В отриману масу додати какао, молоко, все перемішати.
Крок 3: Просіяти через сито борошно з розпушувачем, додати в тісто.
Крок 4: Викласти тісто в форму, змащену маслом, і випікати в духовці при температурі 180°С 40-50 хвилин. Потім дати охолонути.
Крок 5: Вишню очистити від кісточок, викласти в сковороду з високим бортиком або в сотейник, додати трохи цукру і вина. Проварити 5-7 хвилин.
Крок 6: Остиглий бісквіт поламати руками на шматочки, викласти в прозорі склянки або креманки.
Крок 7: Зверху на шматочки кексу викласти вишню і полити сиропом (можна зробити кілька шарів).
Крок 8: Додати також шар сметани або вершків, посипати натертим шоколадом.
Після ракетного удару 24 квітня мешканці Святошинського району, чиє житло визнано непридатним, отримують 40 тисяч гривень на оренду нового. Ще 320 киян отримали по 10 тисяч гривень за часткові пошкодження квартир, передають Патріоти України з посилання...
Природні джерела, солоні озера і мінеральні води України здавна славились своїми цілющими властивостями. Тут лікують шкіру, нерви, органи дихання, а ще – втомлену голову. Куди в Україні можна поїхати, щоб поплавати у цілющій водоймі, передають Патріоти...