Кожній господині під час новорічних і різдвяних свят хочеться побалувати свою родину і приготувати нові страви, наприклад, незвичні закуски замість бутербродів зі шпротами, корисні салати і, звичайно ж, смачні десерти, передають Патріоти України.
Солодка шоколадна ковбаска
Інгредієнти: печиво "Пряжене молоко" (500 г), згущене молоко (1 банка, 380 г), вершкове масло (200 г), какао-порошок (3 ст. л.), волоські горіхи (1 склянка), ванільний цукор ( 2 пакетика), коньяк (30 мл).
Приготування
Крок 1: Печиво поламати так, щоб вийшли невеликі шматочки, потім розкачати качалкою в крихту.
Крок 2: Додати в печиво какао-порошок, просіюючи його через сито.
Крок 3: Горіхи підсмажити на сковороді, порізати, подрібнити качалкою.
Крок 4: З'єднати суміш із печива і какао з горіхами.
Крок 5: Розм'якшити масло (можна погріти в мікрохвильовці), збити його в блендері зі згущеним молоком і ванільним цукром, з'єднати із сумішшю з печива, додати коньяк, все перемішати.
Крок 6: Сформувати руками батончик ковбаски, загорнути в пергаментний папір і залишити в холодильнику на 2-3 години.
Фото: pinterest.com
Сирний десерт з желе
Інгредієнти: сир 5% (500 г), вершкове масло (200 г), молоко (1 стакан), желатин (25 г), цукор (1 склянка), желе (1 упаковка), ванільний цукор, фрукти - на смак.
Для цього десерту вам знадобиться прозора форма або порційні скляні креманки.
Приготування
Крок 1: Взяти сир, перебити блендером з маслом, цукром і ванільним цукром.
Крок 2: Молоко злегка підігріти і розчинити в ньому желатин, додати в перебиту сирну масу.
Крок 3: Розкласти по креманках або в форму і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4: Окремо зварити желе - один вид або кілька.
Крок 5: Якщо хочете прикрасити десерт фруктами - нарізати ківі, полуницю, малину та ін.
Крок 6: На застиглу сирну масу викласти фрукти і залити желе. Поставити в холодильник мінімум на годину (поки желе не застигне).
Фото: pixabay.com
Десерт "Чорний ліс"
Інгредієнти: борошно (150 г), вершкове масло (225 г), цукор (175 г), яйця (3 шт.), молоко (3 ст. л.), какао-порошок (50 г), розпушувач (1 ч. л.), сметана 25% (200 г), вишня без кісточок (150 г), червоне вино (50 мл), шоколад для прикрашання.
Приготування
Крок 1: Вершкове масло збити з цукром і яйцями.
Крок 2: В отриману масу додати какао, молоко, все перемішати.
Крок 3: Просіяти через сито борошно з розпушувачем, додати в тісто.
Крок 4: Викласти тісто в форму, змащену маслом, і випікати в духовці при температурі 180°С 40-50 хвилин. Потім дати охолонути.
Крок 5: Вишню очистити від кісточок, викласти в сковороду з високим бортиком або в сотейник, додати трохи цукру і вина. Проварити 5-7 хвилин.
Крок 6: Остиглий бісквіт поламати руками на шматочки, викласти в прозорі склянки або креманки.
Крок 7: Зверху на шматочки кексу викласти вишню і полити сиропом (можна зробити кілька шарів).
Крок 8: Додати також шар сметани або вершків, посипати натертим шоколадом.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він у реальному часі відповідає людям на їхні запитання. Про це повідомили у The Guardian, передають Патріоти України. Інсталяц...
Починаючи з 4 жовтня 2024 року, поліція Хмельницької області розслідує ймовірне декларування недостовірної інформації з боку чоловіка голови МСЕК Хмельниччини Володимира Крупи, передають Патріоти України. Поки Володимиру Крупі правоохоронці не оголошув...