ТОП-5 найкрасивіших високогірних сіл України, які має відвідати кожен

Ці чарівні високогірні села України варто відвідати хоча б раз у житті.

Україна – це не тільки, моря та степи, але ще і гори. Карпати - найбільш легендарні українські гори, де розташовано цікаві та унікальні села. У цих селах можна не тільки помилуватися дивовижними пейзажами, подегустувати страви смачної оригінальної кухні, але і здорово відпочити і порелаксувати, передають Патріоти України. tochka.net розповість, які високогірні села України варто відвідати хоч би раз у житті.

Високогірні села України: Дземброня

Село Дземброня має не тільки статус "найвисокогірнішого села в Україні", а й користується популярністю серед туристів. У селі добре розвинений зелений туризм, тому ти без проблем зможеш зняти житло, щоб усамітнитися. Приголомшливі пейзажі, чисте повітря і проживання здавалося б на вершині світу безсумнівно подарують купу позитивних емоцій. Тут ти зможеш відпочити від галасливих мегаполісів, біганини і купи справ і вдосталь насолодитися природою Карпат.

Високогірні села України: Кваси

Селище Кваси, находящ на висоті 580 метрів над рівнем моря, розкинувся уздовж річки Чорна Тиса. Кваси відомі своїми мінеральними водами, близькістю до гірськолижного курорту Драгобрат і найвищого водоспаду Закарпаття – Труфанець. Також недалеко від селища розташовані найвищі вершини українських Карпат: гора Петрос і гора Говерла. Як бачиш, відпочинок в цьому селищі подарує тобі масу позитивних емоцій, також ти зможеш оздоровитися.

Високогірні села України: Лазещина

Селище Лазещина, назване на честь лазу між Галичиною і Закарпаттям, який нібито знаходився тут. Туристи приїжджають сюди в основному взимку, і цьому є зрозуміле пояснення: Лазещина знаходиться в 20 км від популярних гірськолижних курортів. Влітку ж Лазещина подарує туристам відпочинок в горах і море релаксу.

Високогірні села України: Поляниця

За селом Поляниця знаходиться відомий на всю Україну курорт Буковель. Однак, високогірне село популярно не тільки взимку. Влітку тут теж є маса варіантів для відпочинку. У 2014 році в Буковелі відкрили штучне озеро з глибиною 15 метрів і двома кілометрами пляжів. Так що відпочинок в Буковелі влітку давно став альтернативою поїздці на морське узбережжя. Якщо ти хочеш відпочити в горах, серед прекрасної природи і прекрасних пейзажів з комфортом, обов'язково вирушай в Поляницю.

Високогірні села України: Ясиня

Ще одне високогірне село в українських Карпатах особливо популярне взимку серед шанувальників гірськолижного спорту. У той же час і влітку тут можна цікаво провести час: так, Ясиня – це село з помірними цінами на житло і неповторним гуцульським колоритом. Тут можна зупинитися, якщо ти вирішила підкорити гори Петрос і Говерлу, а також просто заради відпочинку в екологічно чистому місці, на лоні природи.

Джерело: travel.tochka.net

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...