"Торік я була дуже щаслива, але зараз...": Еліна Світоліна відреагувала на допуск росіян на Вімблдон

Українська тенісистка Еліна Світоліна підтримала організаторів британського турніру, які були змушені зняти бан з росіян і білорусів, передають Патріоти України.

Спортсменка вдячна, що минулого року Вімблдон забанив гравців із країн-агресорів. «Я була щаслива, що вони ухвалили таке рішення торік, тому що як українці ми за це боролися. Ми намагалися говорити з організаторами змагань, з WTA, АТР, ITF, пояснювати, що відбувається, чому інші види спорту вирішили запровадити бан і чому теніс цього не зробив. Ми були дуже вдячні Вімблдону за це рішення. Минулого року я була тут один день, я бачилася з українськими гравцями. Вони були такої ж думки».

Українка заявила, що в організаторів Вімблдону не було вибору не знімати бан зараз, адже на них чинили великий тиск. «Вони були змушені змінити свій підхід, тому що був сильний тиск від тенісних органів. І тому це був очікуваний крок, адже організатори не хотіли б втратити мейджор, і нам треба це прийняти. Все одно я вдячна за підтримку, за допомогу з проживанням і в багатьох інших питаннях. Ми дійсно вдячні за їхню позицію», — наводить слова Світоліної ВТУ.

Зазначимо, Вімблдон-2023 відбудеться з 3 по 16 липня.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...